Elhunyt dr. Kováts Miklós fejlesztő mérnök

dr Kovats MiklosA Csepeli Motorkerékpárgyár volt gépészmérnöke 2013 decemberében tért örök nyugalomra.

 

 

Dr. Kováts Miklós nagyon sokat tett az elmúlt évtizedekben a magyar motorkerékpárokért, valamint fejlesztésük körülményeinek megismertetéséért.

Számos újságcikke mellett, könyvei jelentek meg, motorokkal kapcsolatos vándorkiállításokat állított össze, és előadásokat tartott a témában az ország több városában.

Autentikus műszaki tudását fáradhatatlanul próbálta átadni az érdeklődőknek, s 50 év munkáját elismerő aranydiplomát is kapott.

Pályafutását még 1958-ban kezdte, az akkori Csepeli Motorkerékpárgyárban, autó-gépészmérnöki diplomával. A vállalat megszűnéséig, kutatási- és gyártmányfejlesztési területen dolgozott.

HIRDETÉS (x)

Több ismert Pannonia-típus fejlesztésében vett részt. Később a Csepel Művek központi kutató-fejlesztő intézetében dolgozott, mint a tudományos osztály vezetője.

A központosított csepeli fejlesztések megszűnésével a Kismotor- és Gépgyárba került 1985-ben, ahol főkonstruktőri munkakört töltött be egészen a nyugdíjba vonulásáig.

Ezek után a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó külső munkatársa lett, hogy tovább folytathassa rendkívüli szakmai tevékenységét. Írt, fordított, lektorált, s munkatársai bizalommal fordulhattak hozzá, ha segítségre volt szükségük.

Dr. Kováts Miklós végső tiszteletadására, temetésére 2014. január 14-én 13 órai kezdettel, a Kispesti Öreg temetőben kerül sor. (Cím: 1196, Budapest, Zalaegerszeg u. 67-69.) – olvasható a Pannonia MGTSZ honlapján.

Forrás: Maróti Kávézódr Kovats Miklos-Magyar Motorkerekparok

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...
Nem tudom, mennyire vagytok képben, szerintem épp eleget hallottatok már a zűrös "otthoni" dolgaimról. Most...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!