Elhunyt dr. Kováts Miklós fejlesztő mérnök

dr Kovats MiklosA Csepeli Motorkerékpárgyár volt gépészmérnöke 2013 decemberében tért örök nyugalomra.

 

 

Dr. Kováts Miklós nagyon sokat tett az elmúlt évtizedekben a magyar motorkerékpárokért, valamint fejlesztésük körülményeinek megismertetéséért.

Számos újságcikke mellett, könyvei jelentek meg, motorokkal kapcsolatos vándorkiállításokat állított össze, és előadásokat tartott a témában az ország több városában.

Autentikus műszaki tudását fáradhatatlanul próbálta átadni az érdeklődőknek, s 50 év munkáját elismerő aranydiplomát is kapott.

Pályafutását még 1958-ban kezdte, az akkori Csepeli Motorkerékpárgyárban, autó-gépészmérnöki diplomával. A vállalat megszűnéséig, kutatási- és gyártmányfejlesztési területen dolgozott.

HIRDETÉS (x)

Több ismert Pannonia-típus fejlesztésében vett részt. Később a Csepel Művek központi kutató-fejlesztő intézetében dolgozott, mint a tudományos osztály vezetője.

A központosított csepeli fejlesztések megszűnésével a Kismotor- és Gépgyárba került 1985-ben, ahol főkonstruktőri munkakört töltött be egészen a nyugdíjba vonulásáig.

Ezek után a Maróti Könyvkereskedés és Könyvkiadó külső munkatársa lett, hogy tovább folytathassa rendkívüli szakmai tevékenységét. Írt, fordított, lektorált, s munkatársai bizalommal fordulhattak hozzá, ha segítségre volt szükségük.

Dr. Kováts Miklós végső tiszteletadására, temetésére 2014. január 14-én 13 órai kezdettel, a Kispesti Öreg temetőben kerül sor. (Cím: 1196, Budapest, Zalaegerszeg u. 67-69.) – olvasható a Pannonia MGTSZ honlapján.

Forrás: Maróti Kávézódr Kovats Miklos-Magyar Motorkerekparok

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!