Az N-Com 2014-es sisakkommunikációs újdonságai

Bemutatkozik a B4 PLUS, a Bluetooth Kit3 PLUS és az X-Series BX4 PLUS univerzális sisakkommunikációs készülék.

Az N-Com 2014-es új készülékei gyógyírt jelentenek a sisakkommunikációt használó motorosok egyik legnagyobb problémájára: arra, hogy a kommunikációs készülékek eddig jellemzően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni.

A motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyári sisakkommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia.

Ez a korlátozás számos kényelmetlenséget okozott, csökkentette a készülékek felhasználási lehetőségeit, kiegészítő PMR-rádió használatát tette szükségessé.

Az új N-Com PLUS készülékek különlegessége, hogy az Univerzális intercom funkció segítségével képesek Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisakkommunikációs készülékeihez.

HIRDETÉS (x)

Az Univerzális intercom lehetővé teszi a beszélgetést az utastárssal, illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisakkommunikációt használnak.

Ráadásul az N-Com PLUS készülékek az Univerzális intercom kommunikáció közben is képesek aktív kapcsolatban maradni a hozzájuk csatlakoztatott mobiltelefonnal vagy GPS készülékkel.

Az Univerzális intercom kapcsolat hatótávolsága a csatlakoztatott sisakkommunikációs készülékek hatótávolságától függ.

További különlegessége, hogy nemcsak az új PLUS készülékeken érhető el, hanem a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és NCom X-Series BX4 modelleken is. Ezen korábbi modellek felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy a 4.0-s szoftverváltozatra frissítik készüléküket.

A DSP technológia dinamikus zajcsökkentést tesz lehetővé az intercom beszélgetések során. A DSP jelentősen csökkenti a hangszórókban hallható háttérzaj mértékét, így kellemesebbé teszi a menet közben folytatott beszélgetéseket.

A Beszédhangos tájékoztatás funkció szóban értesíti a felhasználót a készülék aktuális állapotáról, a nyomógombokkal kiadott utasításokról és a végrehajtott feladatokról.

Az Energiakímélő funkció automatikusan kikapcsolja az N-Com PLUS erősítőit, amikor nincs aktív audioforrás csatlakoztatva a készülékhez. Az új funkció révén csökken az úgynevezett fehér zaj mértéke és nő a készülék akkumulátorának készenléti/használati ideje.

A Beszédhangos tájékoztatás és az Energiakímélő funkció a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és N-Com X-Series BX4 készülékek mindegyikén elérhető a 4.0-s szoftverváltozatra történő frissítéssel; a DSP csak az említett készülékek egyes változatain aktiválható a szoftverfrissítéssel.

Újdonság még az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető.

Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

Az N-Com alkalmazás további előnye, hogy a sisakkommunikációs készülék beállításai bárhol, bármikor módosíthatók, nincs szükség PC kapcsolatra.

A kedvenc rádióadók kiválasztása és tárolása, az audiobeállítások módosítása, a csatlakoztatott Bluetooth eszközök kezelése és néhány egyéb funkció korábban csak számítógépen keresztül, az N-Com Wizard program használatával volt lehetséges.

Az N-Com alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, természetesen ingyenesen.

Az N-Com PLUS sisakkommunikációs készülékek megvásárolhatók a Nolan, X-lite és NCom termékek hivatalos magyarországi forgalmazójánál, az EuroMotor Kft.-nél.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!