Az N-Com 2014-es sisakkommunikációs újdonságai

Bemutatkozik a B4 PLUS, a Bluetooth Kit3 PLUS és az X-Series BX4 PLUS univerzális sisakkommunikációs készülék.

Az N-Com 2014-es új készülékei gyógyírt jelentenek a sisakkommunikációt használó motorosok egyik legnagyobb problémájára: arra, hogy a kommunikációs készülékek eddig jellemzően csak a saját márkatársaikkal tudtak kapcsolatba lépni.

A motor vezetőjének és utasának, illetve a velük együtt utazó többi motorosnak mindig ugyanolyan gyártmányú sisakot (gyári sisakkommunikáció esetén), vagy legalább ugyanolyan márkájú kommunikációs készüléket kellett használnia.

Ez a korlátozás számos kényelmetlenséget okozott, csökkentette a készülékek felhasználási lehetőségeit, kiegészítő PMR-rádió használatát tette szükségessé.

Az új N-Com PLUS készülékek különlegessége, hogy az Univerzális intercom funkció segítségével képesek Bluetooth-on kapcsolódni más gyártók sisakkommunikációs készülékeihez.

HIRDETÉS (x)

Az Univerzális intercom lehetővé teszi a beszélgetést az utastárssal, illetve a velünk együtt utazó többi motorossal akkor is, ha ők nem N-Com sisakkommunikációt használnak.

Ráadásul az N-Com PLUS készülékek az Univerzális intercom kommunikáció közben is képesek aktív kapcsolatban maradni a hozzájuk csatlakoztatott mobiltelefonnal vagy GPS készülékkel.

Az Univerzális intercom kapcsolat hatótávolsága a csatlakoztatott sisakkommunikációs készülékek hatótávolságától függ.

További különlegessége, hogy nemcsak az új PLUS készülékeken érhető el, hanem a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és NCom X-Series BX4 modelleken is. Ezen korábbi modellek felhasználóinak csupán annyit kell tenniük, hogy a 4.0-s szoftverváltozatra frissítik készüléküket.

A DSP technológia dinamikus zajcsökkentést tesz lehetővé az intercom beszélgetések során. A DSP jelentősen csökkenti a hangszórókban hallható háttérzaj mértékét, így kellemesebbé teszi a menet közben folytatott beszélgetéseket.

A Beszédhangos tájékoztatás funkció szóban értesíti a felhasználót a készülék aktuális állapotáról, a nyomógombokkal kiadott utasításokról és a végrehajtott feladatokról.

Az Energiakímélő funkció automatikusan kikapcsolja az N-Com PLUS erősítőit, amikor nincs aktív audioforrás csatlakoztatva a készülékhez. Az új funkció révén csökken az úgynevezett fehér zaj mértéke és nő a készülék akkumulátorának készenléti/használati ideje.

A Beszédhangos tájékoztatás és az Energiakímélő funkció a korábbi N-Com B4, N-Com Bluetooth Kit3 és N-Com X-Series BX4 készülékek mindegyikén elérhető a 4.0-s szoftverváltozatra történő frissítéssel; a DSP csak az említett készülékek egyes változatain aktiválható a szoftverfrissítéssel.

Újdonság még az N-Com okostelefon alkalmazás, amely Android operációs rendszert használó mobiltelefonokra telepíthető.

Az alkalmazás egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású grafikus kezelőfelülettel rendelkezik, segítségével az N-Com készülékek összes szolgáltatása és beállítása elérhető. Az N-Com alkalmazást futtató mobiltelefon akár távirányítóként is használható motorozás közben, ez a felhasználási mód azonban csak akkor javasolt, ha a telefont biztonságosan rögzítik a motorkerékpár kormányán egy speciálisan erre a célra tervezett tartó segítségével.

Az N-Com alkalmazás további előnye, hogy a sisakkommunikációs készülék beállításai bárhol, bármikor módosíthatók, nincs szükség PC kapcsolatra.

A kedvenc rádióadók kiválasztása és tárolása, az audiobeállítások módosítása, a csatlakoztatott Bluetooth eszközök kezelése és néhány egyéb funkció korábban csak számítógépen keresztül, az N-Com Wizard program használatával volt lehetséges.

Az N-Com alkalmazás a Google Play áruházból tölthető le, természetesen ingyenesen.

Az N-Com PLUS sisakkommunikációs készülékek megvásárolhatók a Nolan, X-lite és NCom termékek hivatalos magyarországi forgalmazójánál, az EuroMotor Kft.-nél.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!