Webes alkatrész-turkáló a Kawasakinál

kawa garazsvasarA Kawasaki új kezdeményezése, a „garázsvásár”, a gyári motoralkatrészek egyszerű beszerzésére kínál megoldást.

Ha az ember vásárol egy új motort, eszébe sem jut, hogy azon aggódjon vajon van-e megbízható gyári alkatrész a járgányhoz, míg egy használt, esetleg több szezont is megélt paripa esetében időnként komoly dilemmát jelenthet az eredeti alkatrész beszerzése.

A Kawasaki most ezt a problémát igyekszik orvosolni legújabb kezdeményezésével, ami a garázsvásár nevet kapta.

Az eredeti alkatrésszel a probléma legtöbbször nem is csak az, hogy nem elérhető, hanem hogy drága. A garázsvásár valószínűleg csak a garázs nevet kapta volna, ha ez az aspektus figyelmen kívül maradt volna.

HIRDETÉS (x)

De nem így történt, és az áraknak is jut szerep. Azonban egy szimpla kiárusításnál jelen esetben jóval többről van szó. A Kawasaki hazai képviseletétől megszokott, hogy igyekszik a márka rajongóinak kedvében járni, a különféle eseményektől a speciális akcióig igen széles a repertoár.

A mostani újításnak azonban más célja is van, túl azon, hogy kedvezményekkel igyekszik a zöld szíveket megdobogtatni.

Nevezetesen, hogy felhívja a figyelmet az eredeti alkatrészek fontosságára, illetve, hogy némi ösztönzést is adjon ezek használatához.

Az eredeti gyári alkatrészekről a legtöbben azt gondolják, hogy drágák és valójában semmivel sem jobbak, mint az utángyártottak. Pedig ez nem feltétlenül igaz. Utóbbi állítás valótlanságáról nehéz bárkit is meggyőzni, ha nem látott mondjuk egy hatósági fékpróbát, ráadásul az kétségtelen tény, hogy bizonyos minőségi kompromisszumok mellett az utángyártott alkatrész is használható.

Így tulajdonképpen a legtöbb esetben az ár az a tényező, ami miatt sokan lemondanak az eredeti alkatrészről. A „Garázsvásár” koncepciója éppen ezért született meg.

Az Egyesült Államokban divatos kiárusítási formáról nevét kapó kezdeményezés lényege, hogy elsősorban az idősebb motorokhoz a gyári alkatrészek is hihetetlen olcsó áron válnak elérhetővé.

Idősebb motorok esetében pedig gyakran nem pusztán az ár, hanem az alkatrész beszerzés is problémát okozhat, amire a Kawasaki legújabb akciója szintén megoldást kínál.

A Kawasaki tulajdonosoknak nincs is más dolguk, mint, hogy felkeressék a webes „alkatrész túrkálót”, beírják az alvázszámot, és máris válogathatnak a rendkívül olcsó rendelkezésre álló gyári alkatrészek között.

 

Ha van eladó motorod, alkatrészed vagy motoros felszerelésed, hirdesd meg az apróhirdetési rovatunkban!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...
Neked feltűnt, hogy a vadlibák olyanok, mint a motorosok? Mindig csapatban járnak, alakzatban vonulnak és...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!