A motorosok álma: Google Glass a sisakban

google glass motoros bukosisak 02A high-tech műszerfalaknak köszönhetően az autóvezetők kényelmesen tudják használni, akár a hangjukkal irányítani a navigációs rendszereket a mai csendes személyautókban, de a motorosok számára még mindig nincs tökéletes megoldás.

 

A térképnézegetéshez még mindig legjobb megállni az út szélén, hiszen a GPS rendszereket zavarja a zaj és a fény, sokszor nem hallani a navigáció utasításait vagy a nap tükröződik a műszerfalon. Ennek a hiányosságnak a kiküszöbölésére a LiveMap csapata új megoldásokat keres. Jelenlegi projektjük a navigáció és egyfajta kibővített valóság beleépítése a bukósisakba. Képzelj el valami olyat, mint a Google Glass csak sisak formában!

A motoros sisak, amely jelenleg az Indiegogo oldalon szerepel, olyan beépített technológiákkal és különleges tulajdonságokkal rendelkezik, hogy jelenleg csak a vadászpilóták számára elérhető. A projekt már a pénzügyi előkészítés szakaszában van a moszkvai tudományos tanszék és számos más orosz szervezet támogatásával, de a LiveMap egyelőre további támogatókat keres.

HIRDETÉS (x)

Az elképzelés szerint az F-35 vadászpilóta sisakhoz hasonlóan a sisak plexijére színes, áttetsző képet vetít majd a szerkezet miközben tiszta, akadálymentes marad a kilátás. A sisaknak saját operációs rendszere lesz  — nem iOS vagy Android — ami megakadályozza, hogy a sofőrök videókat nézzenek vagy játszanak vezetés közben.

A hosszú túrákon a bukósisakot két 3000-mAh teljesítményű akkumulátor üzemelteti, mikrofonon keresztül lehet hanggal irányítani a rendszert, hogy a sofőr mindkét keze szabad maradjon és a vezetésre koncentrálhasson, valamit digitális iránytű követi nyomon a fej mozgását. Abban az esetben, ha a motoros bajba kerülne, a "help" parancs értesíti a helyi hatóságokat. 

A LiveMap úgy tervezi, hogy a sisakot 2014 augusztusában dobja majd piacra. Azok számára, akik már júniusban megrendelik, mindössze 1500 USA dollárt kell majd fizetniük, de később már 2000 dollár lesz a sisak ára. Ha nem szeretnél ennyi pénzt elkölteni egy fejlesztés alatt álló technológiára, mindössze 100 dolláros adományért kipróbálhatod egy későbbi promopartyn a LiveMapnél.

Hogy tetszik az ötlet? Szeretnél ilyen hiper-szuper motoros bukósisakot? google glass bukosisak 01

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!