Nem szállt rá a rendőrség az indexelést mulasztókra!

Egy ideje az a hír kelt szárnyra a közösségi portálakon, hogy a hatóság vadászik az irányjelző használatát mellőzőkre.

 

A rendőrség külön közleményt adott ki arról, hogy megcáfolja a híreszteléseket, melyek szerint fokozottan ellenőrzik az indexek megfelelő igénybe vételét.

A „rémhírek” szerint általában civil autókkal állnak lesben a rend őrei, és videokamerával rögzítik a szabálysértést. Majd pedig 10-60 napon belül, érkezik a bűnös postaládájába a 10 000 Ft-os bírságról szóló csekk.

HIRDETÉS (x)

Egy másik változat szerint, ha csak a számokat nézzük, a forgalomból azonnal kiszedik a „nem indexelőt” és a helyszínen fizetheti ki a 10-60 000 Ft-os büntetést.

Különösen figyelik a körforgalomból való kihajtásnál az irányjelző használatát. De, a mozgó autós megfigyelésen túl, egyéb kamerák felvételeit is folyamatosan elemzik.

Mindezekre, az ORFK a következőképpen reagált:

„Kategorikusan cáfolja a rendőrség azt a több Internetes portálon megjelent hírt, miszerint „az ORFK közlekedésrendészete országos utasítást adott ki a megyei, városi alosztályok részére, az irányjelzők használatának fokozott ellenőrzésére.” Az Internetes hírportálok mellett a közösségi oldalakon is terjedő felhívás úgy az ellenőrzés módját, mint pedig az abban szereplő KRESZ hivatkozást illetően minden alapot nélkülöz, valótlan.” Forrás: ORFK

Természetesen, ez nem azt jelenti, hogy ne használjuk a közlekedési szabályoknak megfelelően az indexeket. Viszont, arra jó példa volt ez az eset, hogy mennyi hazugság terjed a közösségi portálakon. Ne higgyünk el mindent!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!