Ismét jogosítvány-változások

Újra módosulnak a még nem is érvényes szabályok, a motoros jogosítványokkal kapcsolatban.

 

 

A január 19-én életbe lépő újításokat melegében módosították. A Magyar Közlöny 7. számában (január 16.) megjelent a közúti közlekedési igazgatási eljárásokkal összefüggő egyes kormányrendeletek megváltoztatása.

Az említett, 5/2013. (I. 16.) Korm. rendelet, módosítja a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendeletet.

 

HIRDETÉS (x)

 

 Az „AM” kategória kiadására irányuló életkori feltétel a 16. életév betöltéséről, a 14. életév betöltésére módosult (Korm. rendelet 22. § f) pontja), amelynek értelmében 2013. március 1-jét követően, „AM” kategóriás gyakorlati vizsgára bocsátható az, aki a kategória kiadására irányuló életkort, tehát a 14. életévét betöltötte.

Az előzőekben említettektől függetlenül érvényes „AM” kategóriás vezetői engedély kizárólag belföldön jogosít járművezetésre a 16. életév betöltéséig (Korm. rendelet 6. §).

2013. január 19-ét követően, a már megszerzett „A korl.” vezetői engedély kategória helyett, a közlekedési igazgatási hatóság kérelemre – külön tanfolyami vagy vizsgakötelezettség nélkül – „A2” kategóriára érvényes vezetői engedélyt ad ki (Korm. rendelet 20. § (1) bekezdés).

A fentiekben kiemelt módosítások a Korm. rendelet kihirdetését követő napon lépnek hatályba.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Már az ötletelgetés első fázisait is végigkísérték a barátok, ismerősök aggódó kérdései: „biztos, hogy egyedül...
Bővebben...
Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!