Bebalzsamozva ültették motorjára a halott motorost

Bebalzsamozott motoros a ravatalonKissé hátborzongató a gondolat, hogy szerettei a saját szeretett motorkerékpárján ravatalozták fel az elhunytat. Bár nem gyakori, ez nem az első eset.

A mi kultúránkban, vagy inkább írhatnám úgy, hogy a modern időkben nem kimondottan jellemző, hogy a halottakat bebalzsamozzák. Az ősi Egyiptomban a fáraókat, később is csak az uralkodókat, a legújabb korban leggyakrabban a diktátorokat szokták ilyen módon tartósítani az utókor számára. A módszer manapság nagyon drága, és különleges engedélyek is kellenek hozzá.

Először 2008-ban adott hírt a világsajtó egy temetésről, ahol a halottat bebalzsamozták, utcai ruhájába öltöztették, és a ravatalozóban a virrasztás három napja alatt végig ott állt a sarokban. A rokonok és ismerősök úgy búcsúzhattak el tőle, mintha még élne - fényképek készültek róla, ahogy puszit adnak neki vagy kezet fognak vele.

HIRDETÉS (x)

A következő eset 2010-ben történt, amikor egy 22 éves motorost balzsamoztatott be a családja. A puerto ricoi David Morales Colont kedvenc Honda CBR600 Repsol Replica motorján ravatalozták fel. A fiatalember ezúttal is utcai ruhában, farmerban, pólóban és sportcipőben vett részt a saját temetésén.

A legfrissebb eset 2012 decemberében járta be a motoros sajtót és borzolta az idegeket. A halott, mintha csak most indulna egy körre a városban: farmer, póló, sportcipő és baseball sapka az öltözete. A motoros siteokon a bizarr helyzet mellett legtöbben éppen ezen voltak kiakadva, hogy akkor már miért nem full protektoros motoros ruhában és bukósisakban ravatalozzák fel a motoros halottakat. Szerintem pedig ez már tényleg részletkérdés.

Hogy nehogy azt higgyük, hogy a temetések ilyen formája csak az utóbbi időben kezd ismét divatba jönni, meg kell emlékeznünk a kisstílű, chicagoi bűnözőről, kábítószer kereskedőről, Willie The Wimp-ről, akit 1984-ben lőttek le. Valószínűleg életében nem beszéltek róla annyit, mint a temetése után, ahol egy Cadillac Seville-t formázó koporsóban ravatalozták fel, kezében cigarettával, ujjain gyűrűkkel.

Az eset annyira megmozgatta az emberek fantáziáját akkoriban, hogy Stevie Ray Vaughan még egy dalt is írt az elhunyt Willie The Wimp temetéséről, amiben részletesen megénekli a döbbenetes látványt.

David Morales Colon

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!