Szemezgetés a BMW újdonságaiból

Tartalomjegyzék

A BMW Motorrad számos meglepetéssel szolgál régi és új vásárlóinak, folyamatosan fejlesztve modelljeit.

 

 

Így történt ez az idei évben is, a márka rajongóinak legnagyobb örömére. A motorok szerelmesei méltán nézelődhetnek az alábbi vasak között.

 

HIRDETÉS (x)

 

Először is, itt van a K sorozat 30. évfordulója kapcsán készült K 1300 S „30 éves K-modellek” exkluzív kiadása. A vas, a K sorozat sikertörténetét a felszereltség részét képező opciókkal, valamint egy különleges fehér-fekete-piros fényezéssel – amit színezett plexi egészít ki – ünnepli.

Elektronikus futómű-állítás (ESA II) és Biztonsági csomag – beleértve a gumiabroncs-levegőnyomás ellenőrzőt (RDC) és a kipörgésgátlót (ASC) – szavatolja a K 1300 S „30 éves K-modellek” széleskörű biztonsági rendszerét az alapfelszereltség részét képző blokkolásgátlón (ABS) felül.

A HP váltóasszisztens és a HP lábtartók – vezető és utas számára egyaránt – kiemelik a K 1300 S sportos mivoltát. Az Akrapovič sport kipufogódob a megfelelő négyhengeres hangzást biztosítja, továbbá dinamikus megjelenést kölcsönöz a modellnek.

A K 1300 S „30 éves K-modellek” kényelmi felszereltségként markolatfűtéssel és fedélzeti számítógéppel is rendelkezik.

Következő motorunk, az F 800 ST utódjának szánt új F 800 GT, mely tovább korszerűsíti a sporttúramotor-kínálatot.

Az új modellt is a már ismert nyomatékos vízhűtéses, 798 cm3-es soros kéthengeres motor készteti lendületes haladásra. Finomhangolásának köszönhetően nagyobb teljesítményt ad le, mint eddig, egészen pontosan 66 kW/90 LE-t 8000 percenkénti fordulaton (F 800 ST: 62,5 kW/85 LE). A gondozásmentes szíjhajtással együtt még ütőképesebb hajtásrendszert alkot.

A fentieken kívül tökéletesített ergonómia, hatékonyabb menetszél és időjárás elleni védelmet adó teljes idom, praktikusabb csomagszállító rendszer és nagyobb teherbírás farag igazi „gran turismót” a 800 köbcentis BMW-ből. A „Biztonság 360 fokban” koncepciónak megfelelően alapfelszerelés rajta az ABS. Ennek, valamint a továbbfejlesztett futóműnek, az extraként rendelhető automatikus stabilizáló rendszernek (ASC – Automatic Stability Control) és elektronikus futómű-állításnak (ESA – Electronic Suspension Adjustment) köszönhetően mind biztonság, mind komfort szempontjából mintaértékű kategóriájában az új F 800 GT.

Egyebek mellett Akrapovic-gyártmányú sportkipufogó dob rendelhető hozzá a BMW Motorrad gazdag kiegészítő-kínálatából. A slip on rendszerű hangtompító egyik jellegzetessége a kimondottan markáns hang. Mivel titánból és nemesacélból készül, 1,7 kilogrammal könnyebb, mint a gyári darab.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!