Januártól miénk a buszsáv

Nem volt hiábavaló a motorosok évekig tartó fáradozása, az aláírásgyűjtések szervezése. Végre egy dolog, amiben meghallgatták a kívánságunkat. Ezentúl legálisan használhatjuk a buszsávot motorral.

Habár a mostani változtatások nem a mi kedvünkért születtek elsősorban, hanem a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságának javításának érdekében, egy kicsit mi is jól járunk majd. Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön, a budapesti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban tartott kihelyezett sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt, hogy január elsejétől több mint 60 ponton módosulnak a KRESZ-szabályok.

HIRDETÉS (x)

A kormányszóvivő közölte: a biciklis közlekedésben bevezetik a „nyitott kerékpársáv” fogalmát, lehetővé teszik, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál, csakúgy, mint a motorosok, akik ezentúl a buszsávot is használhatják, és akár a sáv közepén is hajthatunk majd.

Januártól közúti táblával jelzik a traffipaxok helyét, és egységes sebességhatárt vezetnek be minden közúton a 3500 kilogrammnál nem nehezebb járművek számára – tudtuk meg a hvg.hu oldalról.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!