Januártól miénk a buszsáv

Nem volt hiábavaló a motorosok évekig tartó fáradozása, az aláírásgyűjtések szervezése. Végre egy dolog, amiben meghallgatták a kívánságunkat. Ezentúl legálisan használhatjuk a buszsávot motorral.

Habár a mostani változtatások nem a mi kedvünkért születtek elsősorban, hanem a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságának javításának érdekében, egy kicsit mi is jól járunk majd. Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön, a budapesti Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumban tartott kihelyezett sajtótájékoztatóján jelentette be a hírt, hogy január elsejétől több mint 60 ponton módosulnak a KRESZ-szabályok.

HIRDETÉS (x)

A kormányszóvivő közölte: a biciklis közlekedésben bevezetik a „nyitott kerékpársáv” fogalmát, lehetővé teszik, hogy a kerékpárok egyirányú utcába is behajtsanak a forgalommal szemben, vagy előre menjenek a piros lámpánál, csakúgy, mint a motorosok, akik ezentúl a buszsávot is használhatják, és akár a sáv közepén is hajthatunk majd.

Januártól közúti táblával jelzik a traffipaxok helyét, és egységes sebességhatárt vezetnek be minden közúton a 3500 kilogrammnál nem nehezebb járművek számára – tudtuk meg a hvg.hu oldalról.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!