Talpraállhat a motorpiac

altLassan, de biztosan újra erőre kaphat a motorkerékpár piac. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) statisztikát készített az év első nyolc hónapjáról, aminek alapja a forgalomba helyezett új gépjárművek száma volt. A személyautók és nagyhaszon járművek piaca erősödött, a kishaszon járművek piaca pedig stagnál. Mindhárom esetben főleg céges vásárlásokról beszélhetünk.

HIRDETÉS (x)


A motorpiac gyengén kezdte az évet, majd augusztusban jelentős, 7 %-os növekedést mutatott. Sajnos még ez sem volt elég ahhoz, hogy túlszárnyalja a 2011 első nyolc hónapjában mért adatokat, sőt, összehasonlítva a tavalyi évvel, 8 %-os visszaesést mutat a piac.

Az MGE szakemberei és a kereskedők is a B125-ben látják a megoldást olyannyira, hogy a Totalbike segítségével intenzív marketingbe kezdtek. Céljuk, hogy az olvasók minél többet tudjanak meg erről az új kategóriáról, és a nekik ajánlott új motorokról illetve robogókról.

2012 2011 Különbség
Augusztus 165 db 154 db 11 db  7.1%
Január - Augusztus 1460 db 1581 db -121 db -7.7 %
Forrás: DataHouse

Az egyesület emellett elszánt harcot folytat a feketegazdaság ellen. Céljuk, hogy probléma esetén egyre többen forduljanak legálisan működő szervizekhez: „Fontos üzenetünk azok felé, akik előszeretettel javíttatják autójukat számla nélkül, hogy ezzel saját érdekeik ellen tesznek, veszélyeztetik saját, utasaik és a többi közlekedő testi épségét, életét, és mivel számla nélkül nincs garanciájuk az elvégzett javításra és ezért a beépített alkatrészekre a javítási hiba okozta balesetekből eredő minden felelősség a gépjármű tulajdonosát, üzemeltetőjét terheli." – írják közleményükben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!