Talpraállhat a motorpiac

altLassan, de biztosan újra erőre kaphat a motorkerékpár piac. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) statisztikát készített az év első nyolc hónapjáról, aminek alapja a forgalomba helyezett új gépjárművek száma volt. A személyautók és nagyhaszon járművek piaca erősödött, a kishaszon járművek piaca pedig stagnál. Mindhárom esetben főleg céges vásárlásokról beszélhetünk.

HIRDETÉS (x)


A motorpiac gyengén kezdte az évet, majd augusztusban jelentős, 7 %-os növekedést mutatott. Sajnos még ez sem volt elég ahhoz, hogy túlszárnyalja a 2011 első nyolc hónapjában mért adatokat, sőt, összehasonlítva a tavalyi évvel, 8 %-os visszaesést mutat a piac.

Az MGE szakemberei és a kereskedők is a B125-ben látják a megoldást olyannyira, hogy a Totalbike segítségével intenzív marketingbe kezdtek. Céljuk, hogy az olvasók minél többet tudjanak meg erről az új kategóriáról, és a nekik ajánlott új motorokról illetve robogókról.

2012 2011 Különbség
Augusztus 165 db 154 db 11 db  7.1%
Január - Augusztus 1460 db 1581 db -121 db -7.7 %
Forrás: DataHouse

Az egyesület emellett elszánt harcot folytat a feketegazdaság ellen. Céljuk, hogy probléma esetén egyre többen forduljanak legálisan működő szervizekhez: „Fontos üzenetünk azok felé, akik előszeretettel javíttatják autójukat számla nélkül, hogy ezzel saját érdekeik ellen tesznek, veszélyeztetik saját, utasaik és a többi közlekedő testi épségét, életét, és mivel számla nélkül nincs garanciájuk az elvégzett javításra és ezért a beépített alkatrészekre a javítási hiba okozta balesetekből eredő minden felelősség a gépjármű tulajdonosát, üzemeltetőjét terheli." – írják közleményükben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!