Autómentés motorral

altA mentő- és tűzoltó motorok után itt az autómentő motor is.

A svéd Coming Throughötlete egyszerűen fantasztikus, hiszen ha a csúcsforgalomban lerobban egy autó, az igen gyorsan megbénítja a közlekedést. De hogyan jut előre az autómentő, ha előtte kígyózó sorban gyűltek fel a továbbhaladni nem tudó autók?

A válasz néhány országban már igazán egyszerű: autómentő motor siet a bajbajutott autós segítségére. Az elv ugyanaz, mint a mentőmotorok, a motoros rendőrök és a tűzoltómotorok esetében.

HIRDETÉS (x)

Komoly baleset esetén nem vethető be ez a mentési forma, platója ugyanis nincs, csak egy kihajtható keret, amihez az autót megemelve az első tengelyt lehet hozzárögzíteni.

 

A Retriever fantázianévre keresztelt vontató alapja egy Honda GoldWing, amit egy 1800 cm-es 6 hengeres boxermotor lát el erővel. Az utas ülése és a jól megszokott nagy dobozok helyére építik be a rendkívül könnyen nyitható felépítményt.

A felszerelés súlya 165 kg, amivel a motor maximum 2500 kg-ot képes vontatni, 30 km/órás sebességgel.altaltalt

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!