Dakar Rally 2013: nem várt fordulat

A Dakar Rally még 2009-ben költözött át a dél-amerikai kontinensre, most egy nem várt fordulat történt az útvonal kialakításában.

A Dakar Rally 2008-ban terrorfenyegetés miatt elmaradt, helyette a sebtében megszervezett közép-európai futamkerült megrendezésre. A szervező ASO hosszú távú megoldása a helyzetre a rally útvonalának áthelyezése volt, 2009-től a dél-amerikai kontinens pampáin és homokbuckáin törnek maguknak utat a versenyzők. Az elmúlt négy évben a futamok Buenos Airesben kezdődnek, illetve ott értek véget. A következő évi verseny szervezése egy nem várt fordulatot hozott.

HIRDETÉS (x)

 

Aki most abban bízik, hogy a futam visszatér Afrikába, csalódni fog. Ugyan sokan azt hangoztatják, hogy a dél-amerikai futamok nem méltók a Dakar névre, azonban az eddigi tapasztalatok szerint ez nem túlságosan igaz. A versenyek talán még több kihívást is képviselnek, hiszen sokkal változatosabb terepviszonyokra kell felkészülniük a csapatoknak, a sivatagok mellett a pampák, a sáros völgyek jelentős kihívást jelentenek.

A 2013-as Dakar Rally útvonalát már most, idejekorán közzétette az ASO, a következő évi verseny a perui Limából indul, így a résztvevők már az első szakaszokon szembesülnek a sivataggal. A start után öt szakasz erejéig Peruban maradnak a versenyzők, az Andok átszelésével megérkeznek Argentínába. A gauchók földjén újabb öt szakaszt tesznek meg, és egy pihenőnapot is élvezhetnek a kevésbé száraz éghajlaton. Az Andok újbóli átszelésével végül visszatérnek az Atacama sivatagba, a hegyek, a homok- és kőrengetegek kihívásait négy szakaszon keresztül élvezhetik a még talpon maradók Chilében. A befutó Santiagóban lesz, így a Dakar Rally egy körverseny után ismét észak-déli irányultságú útvonalat követ.


Olvasd az eredeti helyen

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!