Balesetmegelőzés felfrissítve

A 2012. február 17-i közgyűlésen négy új tagot szavazott meg a Pest Megyei Baleset-Megelőzési bizottság elnöksége.

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság (PMBB) a közlekedésbiztonság fokozásával és a baleset-megelőzési ismeretterjesztő és propagandatevékenység irányításával kapcsolatos feladatok ellátásában a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság tanácsadó, véleményező, koordináló szerve. Tevékenységét az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság szakmai irányításával látja el.

Az 1992 novemberében alakult PMBB munkájában segítséget nyújtanak a megye közlekedésében érintett állami és társadalmi szervek vezetői, így a - teljesség igénye nélkül – Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatósága, az Nemzeti Közlekedési Hatóság, a Magyar Autóklub Pest Megyei szervezetének elnöke is, illetve civil cégek vezető tisztségviselői, akik elkötelezett hívei a biztonságos közlekedés megszilárdításának.

HIRDETÉS (x)

 

A bizottság célkitűzése a közlekedési balesetek számának csökkentése, súlyossági fokuk mérséklése. Küldetése a megye útjain folyó közlekedés biztonságosabbá tétele, közlekedési kultúra magasabb szintre való emelése, illetve a jelenlegi közlekedési morál csiszolása, a közlekedésben résztvevők meglévő ismeretanyagának folyamatos frissítése, az információk gyors áramoltatása.

Mivel 2011-ben a bizottság öt elnökségi tagjától megvált, ezért a februári közgyűlés célja az új elnökségi tagok megválasztása, a bizottság 2011-es munkájának értékelése valamint a 2012-es munkaterv ismertetése volt.

Az új tagok a következők: Dobrocsi Endre NKH Közúti Gépjármű -Közlekedési Hivatal Képzési és Vizsgáztatási Főosztály Vizsgafelügyeleti Osztály Vezetője, Dr. Páczi István UniCorp Biotech Kft. Orvos igazgatója, Pethő Zoltán Minőségügyi vezető, pedagógus, közoktatási vezető, ORFK-OBB szakértője, valamint a több éves, sikeres együttműködésre való tekintettel jómagam, Wéber Anikó (NaNa), motoros szakújságíró, a Csajokamotoron.hu alapító-főszerkesztője. 

A Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkaterve 2012-ben az alábbi témák köré összpontosul:

  • a sebességtúllépés fokozott ellenőrzése,
  • a kerékpáros közlekedés biztonságának javítása,
  • a gyalogos közlekedés veszélyeire történő figyelemfelhívás,
  • a motoros balesetek számának csökkentését megcélzó programok szervezése,
  • a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése.

A PMBB motorkerékpárosokat érintő eseményei 2012-ben elsősorban az Ingyenes Vezetéstechnikai Tréningek újraindítása, amelyek a korábbi évekhez hasonlóan 3-4 alkalommal kerülnek megrendezésre Mmotoros rendőroktatók vezetésével. Április végétől a motorosok fokozott ellenőrzésre számíthatnak majd Pest Megye útjain, valamint a PMBB-vel közösen ismét megrendezzük a Nemzetközi Női motoros Nap alkalmából a Szabályosan Szabadon - Csajok a motoron elnevezésű női motoros felvonulást Budapesten május 4-én.

Ha nem szeretnél lemaradni a PMBB akcióiról és rendezvényeiről, csatlakozz a Facebook oldalhoz!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!