Az emberi test ihlette

altA Hyundai koncepciómotorjának alapja az ember izomzat működése.

 A koreai márka egyik tervezője, MinSeong Kim egy olyan motort tervezett, melynek váza az emberi izomzathoz hasonlóan képes megfeszülni és ellazulni. A rugalmas anyagnak köszönhetően a motor képes lenne alkalmazkodni a környezetéhez, így például kanyarban "ellazulna" a sima kanyarodás érdekében.

HIRDETÉS (x)

Ha épp száguldani van kedvünk, a gyorsulás hatására a motor egésze megfeszül, merevvé válik. Így kívánják elérni adott körülmények között a lehető legjobb aerodinamikát és menetteljesítményt.

Bár a járműiparban már számos kísérletet tettek arra, hogy önregeneráló, vagy más módon intelligens anyagokból dolgozzanak, még mindig nagyon keveset  tudnak ezekről az anyagokról, előállításuk pedig rendkívül költséges.  altalt

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szoktam mondani, hogy az elhatározás, a kitartás, meg mittomén mik visznek előre. Meg hogy bizonyos...
Bővebben...
Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!