Tovább gyengült a motorkerékpár piac 2011-ben

A 2011. évi gazdasági folyamatok nem támogatták az új gépjármű forgalomba helyezéseket, és a motorkerékpárok piaca tovább gyengült.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) múlt héten tartotta év eleji, szokásos sajtóreggelijét, ahol a szakemberek beszámoltak a gépjárműpiac 2011-es alakulásáról, és a várható 2012-es trendekről is.

A devizában eladósodott lakáshitelek előtörlesztéséről folyamatosan áramló információk, majd a megjelent jogszabály a potenciális vevőkörben e célú megtakarításokat ösztönöztek, a válság okozta jövedelem kiesés a céges vásárlásokat fogta vissza, az állami beszerzések is takaréklángon folytak. A magánpiac felé a hitelezés a potenciális hitelfelvevők és a hitelezők oldaláról is nehezült.

Míg mindezen hatások ellenére a 2011. évi forgalomba helyezés a személygépjárműveknél 4% növekedést mutat a motorkerékpár piac tovább gyengült. Ugyan az év utolsó három hónapjában megállt a forgalombahelyezések számának csökkenése, de ezzel együtt is jelentős, 15%-os visszaesést tapasztalunk a rendkívül gyenge 2010. évi számokhoz képest is.

HIRDETÉS (x)

A 2012-re elfogadott adó jogszabályok összességében segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, amelynek a gyenge forint szabhat jelentős gátat. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) örül annak, hogy a jogalkotók megértették és magukévá tették a környezetvédelmi szempontok fokozottabb figyelembe vételét és lehetőségeihez mérten ezt a 2012. évi jogszabályokban érvényesítették is.

Különösen fontos a regisztrációs adó csökkentése, de sajnos a szabályozásból kifelejtették a motorkerékpárokat. Örvendetes tény, hogy 2012-ben lehetővé válik a 125 cm3-es, maximum 11 kW teljesítményű robogók vezethetősége B kategóriás jogosítvánnyal, ami fellendítheti a legális robogó piacot. A szervezet tovább küzd az 50 cm3-es segédmotorkerékpárok rendszámozásáért. Pozitív intézkedésnek tartják a külföldi rendszámú gépjárművek használatának törvényi szabályozását, amely nem csak a gazdaság tisztítását, de pozitív szemléletváltozást, üzenetet is hordoz.

Az MGE is jelentős erőfeszítéseket tesz a márkaszervizek forgalmának visszaesésének megállítására, a márkaszervizek által képviselt valós érték bemutatására és annak a tévhitnek az eloszlatására, hogy a márkaszervizek ár-érték aránya rosszabb lenne a független javítókénál. Ennek érdekében novemberben végrehajtottak egy országos kommunikációs kampányt valamennyi tagvállalat összefogásával. Tagvállalataink tervei szerint a kampány 2012-ben is folytatódik.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!