Jó gumival nem csak biztonságos és élvezetes, de sokáig is tart!

A Michelin legújabb motorkerékpár-abroncsa a Commander második generációja, amely tökéletes tapadás mellett extrém élettartammal kecsegtet.

Az új év első napján mutatta be hivatalosan a francia gumigyártó a Commander II névre keresztelt vadonatúj abroncsát. A már induláskor is 15 méretben kapható újdonság a hivatalos tájékoztatás szerint "rendkívüli élettartamot biztosít, miközben semmiféle kompromisszumot nem követel sem a biztonság, sem az élvezetes motorozás terén".

HIRDETÉS (x)

 A Michelin vegyészmérnökei kidolgoztak egy újfajta gumikeveréket, amelyben nem alkalmaztak aromás olajokat. Az elsődleges cél a különösen hosszú futásteljesítmény volt, amely kiemelt elvárás a cruiserek lovasai részéről (gondolom főleg az Egyesült Államokban). A gyár publikációja szerint a Commander II hátsó abroncsa legfőbb vetélytársaihoz képest akár kétszeres távolságot tud megtenni - ez azért nem semmi! Az információt a 2011-es forgalmazás előtti tesztekkel támasztották alá: a texasi pályákon és közutakon végzett futáspróbákon a 130/80B17 (első) és 180/65B16 (hátsó) méretekben vetették össze fejlesztésüket a Metzeler ME880-nal és a Dunlop D407/D408-cal. (Ugyanakkor kiemelték, hogy a kapott eredmény nagyban függ a motorkerékpártól és vezetőtől is.)

Az új francia abroncs újdonsága a cég által Amplified Density Technology (ADT - megnövelt sűrűségű technológia) névre keresztelt oldalfal-erősítés is. Aramid beépítésével érték el, hogy az abroncs jobb manőverezhetőség mellett is több visszajelzést adjon a motor vezetőjének, ugyanakkor tömege csökkenjen. Mindezen felül az ADT a gumik szerelhetőségére is kedvezően hat, hiszen kevesebb erővel lehet a felnire illeszteni és onnan eltávolítani is. A tájékoztató szintén kitér a kiemelkedően magas szintű vizes tapadásra is, mint igen nagy jelentőségű biztonság-növelő tényezőre.

Egy gyártónak mindig nagy jelentőségű, ha egy neves motorkerékpár széria abroncsként viseli termékét. A Michelin ebből a szempontból kihúzhatja magát, hiszen nem más, mint az Indian Chief Balckhawk fog 2012-től a Commander II-vel készülni.


Olvasd az eredeti webhelyen

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!