A legújabb tuti tipp: járj hamis rendszámmal!

altGallföldön soha nem látott magasságokba szökött a hamis rendszámtáblák száma.

Ez ellen igyekeznek védekezni a törvényt mérsékelten tisztelő állampolgárok oly módon, hogy kicserélik járműveik hatósági azonosítóját, azaz rendszámtábláját. Végül is logikus: ha elég körültekintően egy típusra és színre megegyező jármű rendszámát gyártatom le magamnak, és azzal közlekedek, nyugodtan megfoghat a radar: majd kiküldik a bírságot a másik szerencsétlennek - az meg bizonygassa az igazát, ahogy akarja.

HIRDETÉS (x)

A francia rendőrség felderítései szerint már 2010-ben 19 százalékkal nőtt a tudomásukra jutott hamisítások száma az előző évihez képest - idén pedig még nagyobb "fejlődésre" számítanak. Persze ez a növekedés nem a leleplezett eseteket jelenti: az is fényt derít egy hamis rendszám használatra, amikor valaki igazolni tudja a rendőrségen, hogy autójával egészen másfelé volt, mint ahol a neki kiküldött gyorshajtási felvétel készült. Egészen konkrétan 2010-ben 13 574 ilyen történt - arról nem szól a fáma, hogy hányan nem tudták igazolni ártatlanságukat, és kényszerültek befizetni a kirótt bírságot.

Az kétségtelen, hogy az ártatlan fél szemszögéből nagyon méltánytalan és megalázó egy ilyen eset, különös tekintettel a franciáknál jelenleg hatályos brutális bírságokra, nem beszélve a visszaesőkre kiróható szabadságvesztésről - mert ott ilyen is van! A másik, azaz a hamis rendszámot alkalmazó fél szempontjából sem olyan egyszerű persze a helyzet. Amennyiben megfogják, nagyjából 30 000 eurós büntire, és akár 7 év börtönre számíthat - ennyire emelték ezen "önvédelem" büntetési tételét. A magam részéről nem hiszem, hogy megéri...


Olvasd az eredeti oldalon

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!