Különbözeti vizsga a "B125"-nél

alt

December 1-jétől már él a határozat, miszerint a „B”-s jogosítvánnyal rendelkezők különbözeti vizsgát tehetnek a 125 köbcentis motorok vezetéséhez.

Ha tavasszal újra beindul a motoros oktatási szezon, készülhetnek az iskolák a jelentkezőkre.

HIRDETÉS (x)

A leendő tanulók tehát, a meglévő „B” kategóriás jogosítványukkal, lehetőséget kapnak arra, hogy megszerezzék az „A1” alkategóriás jogsijukat. Ezzel az engedéllyel a 125 köbcentiméter hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárt vezethetik majd.

Ami az óraszámokat illeti, a vállalkozó szellemű delikvenseknek három elméleti, valamint két gyakorlati órán kell részt venniük. Valamint, kresz- és forgalmi vizsgát kötelesek tenni.

A következő kérdése mindenkinek a piszkos anyagiakra irányul. Előreláthatólag 30-35 000 Ft-ba fog kerülni a különbözeti vizsga.

Ezek után mérlegre teheti az ember a dolgokat, és még van pár hónapja tavaszig, hogy eldöntse, menni vagy nem menni…

Ha mindezt végig csinálja motorosunk, és úgy meghozza a kedvét a 125-ös vas a motorozáshoz, egy éven belül kategóriát bővíthet. Vagyis, akár az „A” korlátlan jogosítványt is megszerezheti. Ekkor tíz gyakorlati órán kell részt vennie, valamint járműkezelési- (rutin), és forgalmi vizsgát kell tennie.

Felmerül a kérdés, hogy ha a „B”-s jogosítvánnyal rendelkező egyén rögvest mondjuk az „A” kategóriás jogsit akarja magáénak tudni, miért kell végig ülnie egy normál tanfolyamot, 22 órás elmélettel és 16 órás gyakorlattal? Plusz kresz-, járműkezelési-(rutin), és forgalmi vizsgát kell tennie az illetőnek. Ha a 125-öshöz nyitottak egy kiskaput, a többi kategória megszerzéséhez miért nem?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!