In memoriam Böröczky

Tartalomjegyzék

altHatvanhárom éves korában elhunyt Böröczky József, az Eurosport népszerű motorsport szakkommentátora.

 1996-ban, a magyar nyelvű Eurosport indulásakor azt mondta Lapajnak, azaz Dávid Sándor kollégánknak, hogy ha nem jöhet motorversenyeket közvetíteni, abba ő belehal. Tréfás mondat volt, de illett komolyan venni, hiszen Pepi köztudottan élt-halt a motorsportért. Szenvedélyesen szerette a motorosokat és a motorsportot. Tudta, kihez kell fordulni, ha baj van, kihez kell fordulni, ha információ kell, tudta kit érdemes és kell segíteni.

HIRDETÉS (x)

Amikor Brnóban végigsétáltam Vele a paddockban, egy órán keresztül tartott az út. Mindenütt megismerték, volt, aki Bill Clintonként üdvözölte (ez volt az egyik kedvenc, a nemzetközi motoros világban is ismertté vált paródiája), de a legtöbben csak Pepiként köszöntötték. Valentino Rossi és Loris Capirossi jó ismerőseként üdvözölte, Lukas Pesek odajött hozzá, és megkérte, ha az első háromban végez, Pepi menjen föl vele a pódiumra.

Névre szóló boríték várta a MotoGP versenyeken, benne hivatalos belépőjegyek, melyekkel magyar barátait vitte be a futamokra.

Amikor a 100. vb futamán vett részt, a nemzetközi sajtó emberei, és a csapatok egy tortával lepték meg.

Szerették, és ő is szeretett.

Giacomo Agostini, minden idők legeredményesebb motorosa, a tizenötszörös világbajnok világsztár, akivel oly sok emlékezetes napot töltöttek együtt, egyszer csak felhívta: "Pepi, gyere el hozzám, lesz egy kis rendezvényem a Comói-tó partján." A „kis rendezvény" egy gazdag üzletemberek számára megrendezett luxusestély volt. Amelynek a csúcspontján Agostini bejelentette az est sztárfellépőjét, Böröczky Józsefet. Pepi ott is elbűvölte a közönséget.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...
Neked feltűnt, hogy a vadlibák olyanok, mint a motorosok? Mindig csapatban járnak, alakzatban vonulnak és...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!