Szállj szabadon

Motorozás közben eddig is olyan szabadnak érezhettük magunkat, mint a madár. Chris Malloy találmányával azonban nem csak képletesen, hanem a szó legszorosabb értelmében is szállhatunk majd.

Legalábbis ezek a Hoverbikeot tervező és építő ausztrál Malloy elképzelései. A férfi minden megtakarított pénzét beleölte a repülő motor prototípusába, amit jobb híján garázsában építgetett.A hibrid jármű állítása szerint képes a 160 km/órás sebesség, valamint a 3000 méteres magasság elérésére.

HIRDETÉS (x)

A 32 éves Chris, aki főállásban helikopterpilóta, egyedi karbon vázba épített bele egy BMW blokkot. A 270 kg-os jármű a tesztek szerint 45 percen, vagy 150 kilométeren át képes egy tankkal működni. Ára azonban elég borsos egy motorhoz képest: 45 ezer font, azaz körülbelül 18 millió forint ellenében bárki vásárolhat majd egyet.

Ha valaki máris a vásárláson törné a fejét, ne tegye. A Hoverbike prototípusa még sosem repült egy kiadósat, inkább csak a föld felett lebegett. Igaz, a készítő ígéri, hogy hamarosan valós körülmények közt is kipróbálja majd a motorra nem sokban emlékeztető szerkezetet.

Malloyt állítása szerint Chinook helikopter és a motorok ihlették meg. „Ahhoz, hogy elemelkedjen a földtől, a lapátoknak nagy fordulatra van szükségük. A Hoverbikeon a fordulat a motorok gázadagolásához hasonlóan szabályozható. Ha például fordulni szeretnénk, csak lefelé kell nyomnunk a kormányt a dőlés irányába. Persze az sem árt, ha a motorozáson kívül az ember tud egy kicsit helikoptert, vagy repülőt vezetni.” – mondta a készítő.

Sok országban lehetőség van arra, hogy a Hoverbikeot ultrakönnyű repülőnek minősítsék. Ezekben az országokban az ilyen járművek vezetése nincs engedélyhez kötve, így az egyetlen akadály a jármű ára lehet.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...
Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!