Szállj szabadon

Motorozás közben eddig is olyan szabadnak érezhettük magunkat, mint a madár. Chris Malloy találmányával azonban nem csak képletesen, hanem a szó legszorosabb értelmében is szállhatunk majd.

Legalábbis ezek a Hoverbikeot tervező és építő ausztrál Malloy elképzelései. A férfi minden megtakarított pénzét beleölte a repülő motor prototípusába, amit jobb híján garázsában építgetett.A hibrid jármű állítása szerint képes a 160 km/órás sebesség, valamint a 3000 méteres magasság elérésére.

HIRDETÉS (x)

A 32 éves Chris, aki főállásban helikopterpilóta, egyedi karbon vázba épített bele egy BMW blokkot. A 270 kg-os jármű a tesztek szerint 45 percen, vagy 150 kilométeren át képes egy tankkal működni. Ára azonban elég borsos egy motorhoz képest: 45 ezer font, azaz körülbelül 18 millió forint ellenében bárki vásárolhat majd egyet.

Ha valaki máris a vásárláson törné a fejét, ne tegye. A Hoverbike prototípusa még sosem repült egy kiadósat, inkább csak a föld felett lebegett. Igaz, a készítő ígéri, hogy hamarosan valós körülmények közt is kipróbálja majd a motorra nem sokban emlékeztető szerkezetet.

Malloyt állítása szerint Chinook helikopter és a motorok ihlették meg. „Ahhoz, hogy elemelkedjen a földtől, a lapátoknak nagy fordulatra van szükségük. A Hoverbikeon a fordulat a motorok gázadagolásához hasonlóan szabályozható. Ha például fordulni szeretnénk, csak lefelé kell nyomnunk a kormányt a dőlés irányába. Persze az sem árt, ha a motorozáson kívül az ember tud egy kicsit helikoptert, vagy repülőt vezetni.” – mondta a készítő.

Sok országban lehetőség van arra, hogy a Hoverbikeot ultrakönnyű repülőnek minősítsék. Ezekben az országokban az ilyen járművek vezetése nincs engedélyhez kötve, így az egyetlen akadály a jármű ára lehet.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!