Rossi új motort kap

Az eredmények nem jönnek, a rajongók és a szponzorok elégedetlenek. A Ducati radikális lépésre szánta el magát.

 

A tavalyi év során Rossi átigazolása volt a motoGP legnagyobb szenzációja. A kilencszeres bajnok hét év és négy VB cím után otthagyta a Yamahát, vitte magával a még hondás időkben összeállt technikai csapatát és 2011-től a Ducatival versenyez. Az olasz álomcsapat azonban gondban van. A szezon harmadán túl Rossi csak a negyedik a világbajnokságban, idén még csak egyszer állt a dobogón.

HIRDETÉS (x)

Tavaly Stoner volt az első hivatalosan is átigazoló versenyző, a Ducati folyamatos technikai problémái nagy szerepet játszottak abban, hogy az ausztrál elhagyta az olasz csapatot. Ugyan a bolognaiak gőzerővel fejlesztik a 2012-es motort, és a GP11 is folyamatos technikai frissítéseket kap, azonban az eredmények nem jönnek. Valentino és a csapat is egyre frusztráltabb, s pletykák szerint a főszponzor Philip Morris is elégedetlen Rossi és a Ducati teljesítményével.

A Ducati ebben a válságos helyzetben radikális lépésre szánta el magát, a következő, asseni futamra egy teljesen új motorral fog érkezni. A GP11.1-nek nevezett masina tulajdonképpen a GP12 jelenlegi szabályokhoz alakított változata. A jövő évi motorba egy 800-as erőforrást szerelnek, de a váltó az új. A Honda IGS rendszerű erőátviteli berendezése inspirálta a Ducati Seamless Transmission elnevezésű részegységet, amely a fokozatváltás idejét hivatott drasztikusan csökkenteni.

Egy válságos helyzet radikális intézkedéseket kíván, de a Ducati ezen lépésének számos kockázata is van. Rossi még soha nem vezette ezt a gépet, az teljes egészében nem volt soha tesztelve, így a meghibásodások veszélyén túl még be sincs rendesen állítva. A Ducati technikai vezetője, Filippo Preziosi éppen ezért óvatosan fogalmazott, az eredményeket nem azonnal várja, véleménye szerint néhány verseny szükséges a gép teljes potenciáljának eléréséhez.

A másik Ducati versenyző, Hayden, egyelőre nem kapja meg az új motort, de ennek a MotoGP erőforrásokra vonatkozó előírása az oka. Hayden csak a Laguna Secában esedékes futamon ülhet fel az újdonságra.

Olvasd az eredeti helyen

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!