Az utolsó út

Ha menni kell, hát menni kell. De nem mindegy, hogyan! Sajnos az élet véges, de a nekünk szabott időt igyekszünk mindannyian tartalmasan eltölteni. Találtunk egy olyan hobbit, ami lassan szenvedéllyé, a mindennapok részévé válik, és végig kísér minket utunkon.

Nekünk ez a hobbi, ez a szenvedély a motorozás, amiről soha nem akar lemondani az ember, de néha muszáj. Néhány égi társunk is így gondolta ezt még életében, és arra kérték ismerőseiket, motoros barátaikat, hogy a búcsúztatásukon is motorozhassanak.

HIRDETÉS (x)
Ez adta az azóta már több variációban életre hívott motoros temetés ötletét. A motorokat átalakítják, pontosabban megtoldják egy halottaskocsira hasonlító üveges résszel.Ezt vagy a motor meghosszabbításaként, vagy oldalkocsiként oldják meg.

 

Angliában működik a Motorcycle Funerals nevű cég, akik az utóbbi megoldással három motort bocsájtanak rendelkezésre. Egy Hayabusa, egy Triumph Classic és hamarosan egy Harley-Davidson látja majd el ezt a szomorú feladatot.

Ray Biddis angol tiszteletes a motor megtoldását választotta. Az így kapott járművel pedig szabadidejében elég morbid sportot űz. Gyorsulásra használja a motort, mellyel nemrég egy Guinness-rekordot is felállított. 183 km/h-s sebességgel bekerült a könyvbe, mint a Leggyorsabb motoros halottaskocsi.

Magyarországon sem ismeretlen az ötlet, itthon Héjja István és kis csapata építettek át egy Harley-Davidsont trikenak, majd arra rögzítették a koporsószállítót. Ő is egy motoros társa kérése fogott bele a megvalósításba.

A folyamatról 7 részes kisfilm készült, Koporsószállító trike épül címmel.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!