Próbaüzem az autópályákon

RMLVárhatóan féláron használhatják a motorosok nyáron az autópályát. A tervek szerint ideiglenesen vezetnék be az új kategóriát, tesztelnék, hogyan változtatna az a bevételeken. Még a próbaidőszak előtt balesetmegelőzési kampány indul.

Az RRACE MONO nevű motoros érdekképviseleti szervezet tavaly ősszel tüntetést szervezett a súlyadót januártól felváltó teljesítményadó ellen és azért, hogy olcsóbban használhassák az autópályát a motorosok, mint az autósok. 16 ezren vettek részt a Dózsa György úti demonstráción és több, mint 30 ezren írták alá a petíciót - írja a Független Hírügynökség.

A civil szervezet vezetője, Enyedi Ferenc elmondta: november végére sikerült elérniük, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) valamint az Állami Autópályakezelő (ÁAK) képviselői tárgyalóasztalhoz üljenek velük. Végül abban egyeztek meg, hogy az érdekképviselet felmérést végez a motorosok körében arról, használnák-e, többet használnák-e az autópályát, illetve nem bliccelnének, ha olcsóbb lenne számukra a díj. E-mail-ben az rrace@rrace.hu címen és SMS-ben 30/646-7833-as számon, illetve jövő héttől a szervezet honlapján induló szavazással gyűjtik a motoros véleményeket.

HIRDETÉS (x)

Enyedi Ferenc tájékoztatása szerint a megbeszélés alapján az várható, hogy nyáron ideiglenesen bevezetik a motorosoknak szóló sztrádamatricát, amely valószínűleg feleannyiba fog kerülni, mint a személykocsiké. Ha beválik, vagyis néhány hónap alatt nő az autópálya-használat, illetve az abból származó bevétel, akkor véglegesítik az új kategóriát.

Mivel félő, hogy a forgalom növekedésével párhuzamosan a balesetek száma is nőne, az RRACE vállalta, hogy áprilisban és májusban kampányt indít a biztonságos motorozásért. Február közepén újra tárgyalóasztalhoz ül a motorosok, a GKM és az ÁAK képviselője, hogy egyeztessenek a tervek részleteiről.

Enyedi Ferenc ígéretet tett, hogy portálunkat a jövőben is értesíti majd a fejleményekről. Addig is látogassatok el az Rrace mono oldalára, ami a napokban teljes átalakuláson megy majd keresztül, és hamarosan új dizájnnal várja az érdeklődőket.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A gondtalan éveket felváltotta a felnőtté válás rögös útja, ami az én esetemben is a...
Bővebben...
Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!