Új motoros autópályadíj-kategória

RMLA Gazdasági és Közlekedési Minisztérium április 1-től hatályos rendelete értelmében május 1.-szeptember 30. között elektronikus úton a motorosok részére is lehet 4 napos autópálya-matricát vásárolni, amely 50%-al olcsóbb lesz, mint a D1-es kategória személyautókra érvényes négynapos matricája.

Az elmúlt hónapokban az RRACE MONO, a GKM és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. között folytatott tárgyalássorozat eredményeként május 1. és szeptember 30. között elektronikus úton a motorosok számára is elérhetővé válik a 4 napos autópálya-matrica vásárlásának lehetősége. Az ily módon beszerzett úthasználati jogosultság 50%-kal olcsóbb, mint a D1-es kategória autókra érvényes díjszabása, tehát 765 forintba kerül. Fontos megjegyezni, hogy a kétkerekűekre érvényes kedvezőbb árszint egyelőre csak kísérleti jellegű, melynek végleges bevezetéséről az érintett szervezetek az értékesítési és forgalmi adatok elemzését követően döntenek majd.

Az RRACE MONO a Budapest Motor Kiállításon is részt vett, ahol nagyon sok motorossal nyílt alkalom a véleménycserére. A kiállítás ideje alatt több mint 200 személyes beszélgetést és kérdőív kitöltést végeztek a szervezet munkatársai az öt nap alatt, melyek összegzését a későbbiekben fogják közreadni. Annyi már bizonyos, hogy az autópályadíj kérdésben a korábbi szavazásokkal összhangban a helyszínen válaszolok 99%-a is úgy vélekedett, hogy az olcsóbb autópálya-díj hatására többet venné igénybe a sztrádákat, már az idei szezonban. A válaszadók 73%-a szerint, szükséges lehet a bevezetés időszakában egy hatékony baleset megelőzési kampány. Súlyadó kérdésben is egy irányba mutattak a vélemények, mely szerint – súlyozott átlag – a jelenleg hatályos adóteher 60%-kal való mérséklése lenne kívánatos!

HIRDETÉS (x)

A standra Szűcs Lajos a GKM motoros ügyekért felelős főosztályvezető-helyettese is kilátogatott. A megbeszélésen ismét szó esett arról a közlekedésbiztonsági kampányról, mely áprilisban az új díjkategória bevezetését megelőzően kerül lebonyolításra a motoros sajtóval karöltve, azért, hogy felhívjuk a figyelmet az autópályán való közlekedés veszélyeire!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!