Újra lesz Pannónia

pancsi 03Még 2002-ben fogott össze egy maroknyi Pannónia-rajongó, akiknek köszönhetően létrejött egy vállalkozás, amely a márka újraélesztését és az új modell kifejlesztését tűzte ki célul. Ennek nyomán a részletes piackutatást és a több évi kutató-fejlesztő munkát követően még az idén megkezdődik az új Pannóniák értékesítése.

 

1954 februárjában megjelent az első híradás az új, 250-es kísérleti Csepelekről, és az őszi Párizsi Szalon közönsége már megcsodálhatta az ezek alapján készült Pannóniákat. 21 évvel később, 1975-ben az utolsó hazai gyártású motorkerékpár gördült le a csepeli gyártósorról - és ezzel egy legenda véget ért. De nem örökre. Úgy néz ki, ősszel bemutatják az új modell prototípusát.

„Több, mint három évtizedes szünet után újra beindul a hazai motorkerékpár-gyártás Magyarországon" - jelentette be Mázló Imre, a Pannónia Motors Magyarország vezetője, aki hozzátette: "Ezzel egy új fejezet kezdődik a hazai járműgyártás történetében, amelynek eredményeképp újra a piacra kerül a legendás Pannónia márka."

HIRDETÉS (x)

Magyarországon 1975-ben a csepeli gyár bezárásával szűnt meg a Pannónia motorkerékpárok gyártása és forgalmazása. A márka iránt azonban töretlen volt az érdeklődés a hosszú szünet ellenére is. "Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az új modellt bemutassuk a nagyközönség számára is" - érvelt Mázló Imre. A bejelentéssel egy időben megkezdődik a márkaképviseleti rendszer kiépítése is, így nemsokára az érdeklődők az ország több pontján is megtekinthetik és kipróbálhatják az új kétkerekűeket.

A Pannónia TL 2007 modellt - amely első blikre megszólalásig hasonlít a Harley-Davidson V-Rodhoz, vagy inkább a Hyosung Aquilához - négy színben forgalmazzák majd. A járgány motorja négyütemű 234 köbcentis, a legnagyobb teljesítménye 18,5 lóerő. Azaz továbbra sem a száguldásról, inkább hangulatos suhanásról lehet szó.

pancsi 01pancsi 02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!