Újra lesz Pannónia

pancsi 03Még 2002-ben fogott össze egy maroknyi Pannónia-rajongó, akiknek köszönhetően létrejött egy vállalkozás, amely a márka újraélesztését és az új modell kifejlesztését tűzte ki célul. Ennek nyomán a részletes piackutatást és a több évi kutató-fejlesztő munkát követően még az idén megkezdődik az új Pannóniák értékesítése.

 

1954 februárjában megjelent az első híradás az új, 250-es kísérleti Csepelekről, és az őszi Párizsi Szalon közönsége már megcsodálhatta az ezek alapján készült Pannóniákat. 21 évvel később, 1975-ben az utolsó hazai gyártású motorkerékpár gördült le a csepeli gyártósorról - és ezzel egy legenda véget ért. De nem örökre. Úgy néz ki, ősszel bemutatják az új modell prototípusát.

„Több, mint három évtizedes szünet után újra beindul a hazai motorkerékpár-gyártás Magyarországon" - jelentette be Mázló Imre, a Pannónia Motors Magyarország vezetője, aki hozzátette: "Ezzel egy új fejezet kezdődik a hazai járműgyártás történetében, amelynek eredményeképp újra a piacra kerül a legendás Pannónia márka."

HIRDETÉS (x)

Magyarországon 1975-ben a csepeli gyár bezárásával szűnt meg a Pannónia motorkerékpárok gyártása és forgalmazása. A márka iránt azonban töretlen volt az érdeklődés a hosszú szünet ellenére is. "Elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy az új modellt bemutassuk a nagyközönség számára is" - érvelt Mázló Imre. A bejelentéssel egy időben megkezdődik a márkaképviseleti rendszer kiépítése is, így nemsokára az érdeklődők az ország több pontján is megtekinthetik és kipróbálhatják az új kétkerekűeket.

A Pannónia TL 2007 modellt - amely első blikre megszólalásig hasonlít a Harley-Davidson V-Rodhoz, vagy inkább a Hyosung Aquilához - négy színben forgalmazzák majd. A járgány motorja négyütemű 234 köbcentis, a legnagyobb teljesítménye 18,5 lóerő. Azaz továbbra sem a száguldásról, inkább hangulatos suhanásról lehet szó.

pancsi 01pancsi 02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!