Váltsunk a neten!

kgfb valtas 2008Nagyjából két éve volt, amikor a tulajdonunkban lévő összes járművet begépeltem az egyik internetes biztosítási alkusz oldalán. Meglepődve tapasztaltam, hogy ha átviszem a biztosításokat máshova, több tízezer forintot megspórolhatunk éves szinten. Akkor váltottunk, idén viszont nem.

 

Már csak péntekig lehet felmondani jelenlegi kötelező felelősségbiztosításunkat, amennyiben 2008-ban új, remélhetőleg olcsóbb biztosítóval szeretnénk megkötni a szerződést. Ahogy az előző években is, ez alkalommal ismét bepötyögtem az összes járművünk (2 motor, egy Suzuki Swift és egy robogó) adatait a Netrisk.hu oldalán. Aztán úgy döntöttem, hogy az az 1-2 ezres, amit spórolnánk, nem éri meg a kockázatot. Inkább maradtunk a jól bevált, és legalább ismert nevű biztosítónál.

Egy próbát azért mindenképp megér, ugyanis feltűnt néhány új cég is a palettán. Ők pedig a régiekhez képest jelentős kedvezményeket kínálnak. A rutinos járműtulajdonosok pedig úgy vélekednek, hogy a kötelező biztosítás úgyis kötelező, akkor legalább legyen a legolcsóbb. Ha balesetet okozok, úgyis a másik fél szív, ha a biztosítóm nem, vagy túl lassan fizet. Az meg legyen az ő baja.

HIRDETÉS (x)

A baj csak akkor van, ha én vagyok a kárvallott. Előfordul, hogy némely olcsó biztosító arra apellál, hogy úgysem történik káreset. Ők csak beszedik a pénzt, aztán ha mégis megtörténik a baj, fizetni már nem szeretnének. Vannak szervizek, ahol eleve nem állnak szóba velünk, ha ilyen helyen kellene lebonyolítaniuk az ügyletet, vagy előre kifizettetik velünk a javítás költségét, arra az esetre, ha a biztosító mégsem fizetne.

Az egyik biztosítónál például van egy kitétel, hogy ha balesetet okoznánk, akkor a szerződéskötéskor megadott jelentős kedvezmény megszűnik, és onnantól a szerződő fizetheti az adott esetben a korábbinál is drágább összeget.

Azt is beszélik, hogy gyakran érdemes ugyanannál a biztosítónál újrakötni a szerződést, mert nagyobb kedvezményt kapnak az új szerződők, mint a régiek. Ezt nem erősíthetem meg, hiszen a mi biztosítónk a hűséget is honorálja. Nem lenne olcsóbb a biztosítás akkor sem, ha november 30-ig felbontanánk, majd január 1-gyel újraszerződnénk vele.

Az biztos, hogy továbbra is igaz, hogy az új szerződéseket olcsóbb megkötni interneten, és a legtöbb cég honorálja, ha biztosra mehet. A banki átutalás és az inkasszó szinte mindenhol néhány százalék kedvezményt jelent. Nekünk meg könnyebbséget, mert nem kell negyedévente rohangálni a postára a csekkekkel. Amikor pedig a befizetés megérkezett, a biztosítónk küld egy igazolást róla, amit elhelyezhetünk a forgalmi engedélyben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!