Váltsunk a neten!

kgfb valtas 2008Nagyjából két éve volt, amikor a tulajdonunkban lévő összes járművet begépeltem az egyik internetes biztosítási alkusz oldalán. Meglepődve tapasztaltam, hogy ha átviszem a biztosításokat máshova, több tízezer forintot megspórolhatunk éves szinten. Akkor váltottunk, idén viszont nem.

 

Már csak péntekig lehet felmondani jelenlegi kötelező felelősségbiztosításunkat, amennyiben 2008-ban új, remélhetőleg olcsóbb biztosítóval szeretnénk megkötni a szerződést. Ahogy az előző években is, ez alkalommal ismét bepötyögtem az összes járművünk (2 motor, egy Suzuki Swift és egy robogó) adatait a Netrisk.hu oldalán. Aztán úgy döntöttem, hogy az az 1-2 ezres, amit spórolnánk, nem éri meg a kockázatot. Inkább maradtunk a jól bevált, és legalább ismert nevű biztosítónál.

Egy próbát azért mindenképp megér, ugyanis feltűnt néhány új cég is a palettán. Ők pedig a régiekhez képest jelentős kedvezményeket kínálnak. A rutinos járműtulajdonosok pedig úgy vélekednek, hogy a kötelező biztosítás úgyis kötelező, akkor legalább legyen a legolcsóbb. Ha balesetet okozok, úgyis a másik fél szív, ha a biztosítóm nem, vagy túl lassan fizet. Az meg legyen az ő baja.

HIRDETÉS (x)

A baj csak akkor van, ha én vagyok a kárvallott. Előfordul, hogy némely olcsó biztosító arra apellál, hogy úgysem történik káreset. Ők csak beszedik a pénzt, aztán ha mégis megtörténik a baj, fizetni már nem szeretnének. Vannak szervizek, ahol eleve nem állnak szóba velünk, ha ilyen helyen kellene lebonyolítaniuk az ügyletet, vagy előre kifizettetik velünk a javítás költségét, arra az esetre, ha a biztosító mégsem fizetne.

Az egyik biztosítónál például van egy kitétel, hogy ha balesetet okoznánk, akkor a szerződéskötéskor megadott jelentős kedvezmény megszűnik, és onnantól a szerződő fizetheti az adott esetben a korábbinál is drágább összeget.

Azt is beszélik, hogy gyakran érdemes ugyanannál a biztosítónál újrakötni a szerződést, mert nagyobb kedvezményt kapnak az új szerződők, mint a régiek. Ezt nem erősíthetem meg, hiszen a mi biztosítónk a hűséget is honorálja. Nem lenne olcsóbb a biztosítás akkor sem, ha november 30-ig felbontanánk, majd január 1-gyel újraszerződnénk vele.

Az biztos, hogy továbbra is igaz, hogy az új szerződéseket olcsóbb megkötni interneten, és a legtöbb cég honorálja, ha biztosra mehet. A banki átutalás és az inkasszó szinte mindenhol néhány százalék kedvezményt jelent. Nekünk meg könnyebbséget, mert nem kell negyedévente rohangálni a postára a csekkekkel. Amikor pedig a befizetés megérkezett, a biztosítónk küld egy igazolást róla, amit elhelyezhetünk a forgalmi engedélyben.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!