Sűrített levegő hajtja a jövő motorját?

Öt francia egyetemista lélegzetelállító tanulmánymotort alkotott.

Az alkotók az ISD of Valenciennes formatervező-hallgatói, a fantasztikus külsejű jármű pedig a 2010-2011-es tanévre készített zárómunkájuk. Nem benzin hajtja, de nem is elektromos áram. Hanem sűrített levegő.
HIRDETÉS (x)

Szerintem megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket: Charles-Edouard Berche, Ugo Spagnolo, Adrien Fuinel, Frederic Dobbelstein és Jean-Philippe Paries álmodták meg a "Les Triplettes de Bonneville" (azaz: "A Boneville-i Hármas") névre keresztelt járgányt.

Így fest borítóelemek nélkülA forradalmi járművet, mint neve is mutatja, eredendően a híres amerikai sós-tó medrében végzendő rekordok elérésére szánják, ezzel együtt elképzeltek egy utcai változatot is. Mitől forradalmi, és mitől "hármas"? Nos, a gépet sűrített levegő hajtja, amelyet három tartályba préselik össze. A "tankok" teljes kapacitása 27 liter, azonban a sűrítési nyomásról sajnos nem találtunk adatot. A tartályok és a hajtómű egy szénszálas vázban kaptak helyet, és bőrrel bevont panelekkel borították az egészet. Ezek a panelek eltávolíthatóak, így a Soline Bird Concept (ezzel a névvel is illetik a csodabringát) többféle formatervvel is meg tud jelenni. A kormánycsutkák cseréjével, valamint a lámpák felszerelésével pedig utcai kivitelre alakítható.

Ez pedig az utcai kivitelA műszaki partnerek, akik a működőképességet biztosítják a sűrített levegős motort szállító MDI, a tartályokat forgalmazó LUXFER, valamint a BRM. (Az MDI honlapján mindenképpen javaslom megtekinteni a működő és rendszámos járműveiket!) Hogy a Soline Bird Concept valójában hogy működhet (legnagyobb sebesség, gyorsulás, no és természetesen a hatótávolság), azt sajnos nem tudjuk, de az elgondolás mindenképpen figyelemre méltó.


Eredeti cikk: http://onroad.hu/hir/suritett-levego-hajtja-jovo-motorjat.html

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!