Mondd, te mit választanál?

Egy angol egyetem három országra kiterjedő felmérése érdekes eredményeket hozott.

Nemrég fejeződött be az angol University of Strathclyde motorosok közt végzett felmérése. A vizsgálat Anglia, Németország és Amerika motorosaira terjedt ki, nemtől és kortól függetlenül. A tanulmány kimutatta, hogy egyre több fehérgallérost csábít el a motorozás, főleg életük későbbi szakaszában. A kékgalléros réteg számára inkább az olcsó közlekedési eszközt, a lázadás szimbólumát jelenti. És természetesen sokan vannak, akik most élik második fiatalkorukat, és a múlt hiányosságainak pótlásaként pattannak motorra.

HIRDETÉS (x)

Ha választani kéne a nők és a motorok közt, a férfiak 76%-a inkább az előbbit választaná. Hogy a maradék 34% miért inkább a motort választaná, nos, arra nem tér ki a kutatás. Vannak azonban olyan esetek, amikor sokkal kevesebbet hezitált az ember lánya/fia. A válaszadók 32%-a inkább motorozna, mint, hogy a gyerekeivel kelljen töltenie az idejét. 29% inkább motorozna egy jót a karácsonyi rokonlátogatások helyett.

A megkérdezettek negyede a meleg kandalló nyugalmát cserélné fel a motorozásra. Ugyanennyien passzolnák a naplementét is. 24% képes lenne lemondani a gyerekekről is a motorozás kedvéért. 22%-ukat jobban csábítja a motor duruzsolása, mint egy pöpec old-timer. 17% kutyázás helyett, míg 11% macskázás helyett is inkább motorozna.

A nők válaszaiból leszűrt eredmények sokkolóak. Míg a megkérdezett férfiak 56%-a válaszolta azt, hogy inkább motorozna a csemetékkel való játék helyett, a nők 88%-a vélekedik így. Valószínűleg a legtöbb ember arra a kérdésre, hogy letenné-e a motort egy kisbaba kedvéért, hevesen bólogatna. Nos, a megkérdezettek negyede így gondolta. Azonban minden igennel válaszoló megkérdezett férfi volt. A nők közül senki nem lenne képes lemondani a motorozásról.

Természetesen a fenti felmérés nem tükrözi a motoros társadalom egészének életformáját, azonban mindenképpen érdekes eredményeket mutat a „nyugatról”. És te miről lennél képes lemondani a motorozás kedvéért?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!