125-ös népi kezdeményezés

A Totalcar országos aláírás gyűjtést kezdeményezett, amelynek célja, hogy a 125 cm3 alatti, és 11 kW teljesítményt meg nem haladó motorú motorkerékpárok „B” kategóriás jogosítvánnyal is vezethetőek legyenek, külön motoros jogosítvány nélkül, kiegészítő képzést követően.

Annak érdekében, hogy a javaslat jogszabály formájában a Parlament elé kerülhessen tárgyalásra és lehetőleg jóváhagyásra, 50 ezer aláírást kell összegyűjteni, két hónap alatt.

HIRDETÉS (x)
Totalcar.hu Kft.

1033 Budapest, Flórián tér 1. I. emelet
A határidő 2011. február 25.
A borítékra írd rá: 125

A kezdeményezés a közlekedés biztonságát és hivatott növelni: a modern, környezetbarát, négyütemű 50 köbcentis robogó a 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mint valóságos ingázási és közlekedési alternatíva. Európa szinte minden országában - feltételekhez kötve - érvényes egy ilyen szabályozás, mert a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel mérhető károkat okoznak.

A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a - most rendszám nélkül közlekedő - motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a nagyszámú, környezetkárosító, kétütemű smkp-k számának drasztikus csökkenése, és helyette modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembe helyezése és végül a városi dugók enyhülése.

Ha ezzel a javaslattal maradéktalanul egyetértesz, kérünk, hogy töltsd le az aláíró ívet innen, írd alá és küldd el a Totalcar címére. A borítékon szerepeljen, hogy "125".

A következő helyeken személyesen írhatod alá az ívet:


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

A kérdés már csak az, hogy mikor jut valakinek eszébe azért is aláírást gyűjteni, hogy a motorral közlekedők biztonsága érdekében a B kategóriás jogosítvány előtt kötelezővé tegyék az A-t.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!