125-ös népi kezdeményezés

A Totalcar országos aláírás gyűjtést kezdeményezett, amelynek célja, hogy a 125 cm3 alatti, és 11 kW teljesítményt meg nem haladó motorú motorkerékpárok „B” kategóriás jogosítvánnyal is vezethetőek legyenek, külön motoros jogosítvány nélkül, kiegészítő képzést követően.

Annak érdekében, hogy a javaslat jogszabály formájában a Parlament elé kerülhessen tárgyalásra és lehetőleg jóváhagyásra, 50 ezer aláírást kell összegyűjteni, két hónap alatt.

HIRDETÉS (x)
Totalcar.hu Kft.

1033 Budapest, Flórián tér 1. I. emelet
A határidő 2011. február 25.
A borítékra írd rá: 125

A kezdeményezés a közlekedés biztonságát és hivatott növelni: a modern, környezetbarát, négyütemű 50 köbcentis robogó a 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mint valóságos ingázási és közlekedési alternatíva. Európa szinte minden országában - feltételekhez kötve - érvényes egy ilyen szabályozás, mert a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel mérhető károkat okoznak.

A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a - most rendszám nélkül közlekedő - motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a nagyszámú, környezetkárosító, kétütemű smkp-k számának drasztikus csökkenése, és helyette modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembe helyezése és végül a városi dugók enyhülése.

Ha ezzel a javaslattal maradéktalanul egyetértesz, kérünk, hogy töltsd le az aláíró ívet innen, írd alá és küldd el a Totalcar címére. A borítékon szerepeljen, hogy "125".

A következő helyeken személyesen írhatod alá az ívet:


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

A kérdés már csak az, hogy mikor jut valakinek eszébe azért is aláírást gyűjteni, hogy a motorral közlekedők biztonsága érdekében a B kategóriás jogosítvány előtt kötelezővé tegyék az A-t.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!