Cris Sommer Simmons titkos élete

Picar Forrás: Cyril Huze Blog - . Motoros történelem

Cris volt az egyik bátor hölgy induló az Ágyúgolyó futamon, és átszelte Amerikát 1915-ös veterán Harley-Davidsonján.

Hazájában azonban nem csak vagány motoros csajként jegyzik, hanem komoly íróként is. Legjelentősebb irománya a "The American Motorcycle Girls 1900-1950" című könyv , mely jelenleg vezette az Amazon bestseller listáját. Jelölték a National Motorcycle Hall of Fame tagjai közé, a Motorcycle Heritage Foundationba valamint a Sturgis Hall Of Famebe is.

A gyerekek nyelvét is kiválóan beszéli, nekik szóló könyve, a "Patric Wants to Ride" több, mint 12 ezer példányban kelt el. A nemrég megjelent Biker Chicz Of North Americaban, mely 22 amerikai motoros nőt mutat be, az Ő története is megtalálható.

HIRDETÉS (x)

A motorokkal, motorozással már 9 éves korában szoros barátságot kötött, akkoriban mostohaapja tanítgatta motorozni. 14 éves korában már egyedül rótta a köröket, majd 19 évesen szert tett egy Harleyra. 1983-ban Linda “Jo” Giovannival közösen megalapította a Women In The Wind Chaptert. Nagyjából ekkoriban kezdett el újságcikkeket írni. Hamar kiderült, hogy Cris jól bánik a szavakkal, így egyre több magazinban jelentek meg írásai.

Szabadúszóként publikált az American Iron, a Motorcycle Collector, az Easyriders, valamint V-twin Magazine magazinokban. Néhány cikke a tengerentúlon is megjelent, így például Japánban, Spanyolországban és Ausztráliában is megfordultak írásai. Végül, de nem utolsó sorban nevéhez fűződik a Harley Women Magazine megalapítása, amit teljes egészében támogatott a Harley-Davidson.

Ilyen életúttal talán nem is csoda, hogy Cris neve egyre több motorosnak cseng ismerősen. Ezalól pedig nem kivétel Cyril Huze sem, akinek sikerült vele egy átfogó interjút készíteni.


Gyermekkorodban kik voltak a példaképid?
Valószínűleg az idősebb tesóim, akikről mindig is úgy gondoltam, hogy nagyon vagányak.

Tini korodban mi szerettél volna lenni?
Művész szerettem volna lenni, vagy a repülők szárnyán sétálni fel-alá és szállni a széllel. Hálistennek felnőttem, és inkább motorra ültem!

Milyen volt, amikor először ültél motoron?
9 évesen ültem először motoron, ami a nevelőapám öreg Hondája volt.Abban a percben a rabjává váltam, a mai napig emlékszem milyen szabadnak éreztem magam. Imádtam az arcomba csapó szelet, és tudtam: ezt akarom mindig csinálni.

HIRDETÉS (x)
HIRDETÉS (x)

Ha nem kapott volna el akkor a gépszíj, most mit csinálnál?
Festenék, fotóznék, forgatókönyvet írnék. Valószínűleg a veterán autók és repülők világa szippantott volna be. Talán szerelném és újítgatnám is őket. Egyszerűen szeretem a gépeket

Hogyan szoktál kikapcsolódni?
Általában rejtvényt fejtek, vagy zenét hallgatok. Szeretek túrzáni is, de néha még ilyenkor sem tudok elszakadni a motoroktól, így van amikor az öreg motoromat csinosítgatom, javítgatom.

Mi a legnagyobb félelmed?
Az, hogy valami baja esik a férjemnek, vagy a gyerekeinknek.

Milyen motorral szeretsz tekeregni?
Imádom a Harleykat! Egész évben Harleyn ülök. Az öregebb darabok vezetése nagyon szórakoztató, de a Screamin Eagle nyergében ülni is hatalmas élmény.

Van tetkód, vagy piercinged?
Van…

Milyen custom motort kérnél, hogy építsek neked?
Bobbert.. Imádom, ahogy kinéznek.

Mit tartasz életed eddigi legnagyobb teljesítményének?
A családomat.A gyerekeim remek emberekké cseperedtek. A férjem az egyik legkedvesebb és legédesebb ember a Földön. Csodálatos karrier áll mögöttem. Szerencsés vagyok, mert megélhettem az álmaimat, és teljesíthettem az Ágyúgolyó futamot.

Mi hiányzik a legjobban, amikor éppen úton vagy?
A gyerekek, az állataink, és a férjem, ha épp nincs velem.

Bűnös szenvedélyek?
Csoki, jégkrém, és a veterán motorok.

Gyűjtesz valamit?
Igen…mindent, aminek köze van az öreg motorokhoz. Ja, és szamár figurákat is…

Melyik a kedvenc rallyd?
A Sturgis rally. Ott találkoztam a férjemmel, 1989-ben.

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS