Ilse Thouret: a német legenda

Az 1930-as években Ilse Thouret csillaga fényesen ragyogott a motorozás egén.

Ilse jómódú német családba született, ősei francia hugenották voltak. Családja a legjobb neveltetést biztosította számára, így Ilséből rendkívül tanult, olvasott, több nyelven beszélő ifjú hölgy lett. Hamburg szerte ismert volt kitűnő tánctudásáról. De a jómódú úrilányt sokan csak úgy ismerték, mint a nőt, aki sikert sikerre halmoz a motorversenyeken.

Ilse családot alapított, házasságából két lánya született. Az almák pedig nem estek messze a fájuktól, a II. világháború után a Vespánál segédkeztek a versenyrobogók tervezésében. Ilse aktív évei alatt a DKW ("Das Kleine Wunder" - egy kis csoda) gyári motocross csapatában versenyzett. Emellett világklasszis úszó volt, valamint Ő edzette a német női vívóválogatottat az 1936-os berlini olimpiára is.

HIRDETÉS (x)

Első versenyén 1927-ben első helyet szerzett egy 750 cm3-es Maceboval. És ez csak a kezdete volt annak a sikerszériának, melyben még tíz évig része volt.  Kitartását jól példázza, hogy a legelső versenyen, amire bejelentkezett, erőszakkal távolították el a pályáról azzal az indokkal, hogy nők nem versenyezhetnek, mert számukra ez a sport túl veszélyes.

Miután végre rajthoz állhatott, hamar rájött, hogy az aszfalton körözgetés nem az ő világa, ezért döntött inkább a terepmotorozás és motokrossz mellett.  Első terepmotorja egy 600 cm3-es DKW Gespann volt, majd 1933-ban átült egy Puchra. 1934-től 1939-ig az Auto Union - DKW pilótája volt,  akikkel részt vett a Six Days Trailen is.

Ilse azonban nem csak két keréken bizonyította rátermettségét. 1938-ban Cristel Meineckével részt vett a Balkán Rallyn, melynek végén maga a görög Pál király üdvözölte őket. Egy évvel később Ilse aranyérmet kapott a motorsportban nyújtott eredményeiért, valamint a birodalom az ezüst sportmedállal is megjutalmazta.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!