Ilse Thouret: a német legenda

Az 1930-as években Ilse Thouret csillaga fényesen ragyogott a motorozás egén.

Ilse jómódú német családba született, ősei francia hugenották voltak. Családja a legjobb neveltetést biztosította számára, így Ilséből rendkívül tanult, olvasott, több nyelven beszélő ifjú hölgy lett. Hamburg szerte ismert volt kitűnő tánctudásáról. De a jómódú úrilányt sokan csak úgy ismerték, mint a nőt, aki sikert sikerre halmoz a motorversenyeken.

Ilse családot alapított, házasságából két lánya született. Az almák pedig nem estek messze a fájuktól, a II. világháború után a Vespánál segédkeztek a versenyrobogók tervezésében. Ilse aktív évei alatt a DKW ("Das Kleine Wunder" - egy kis csoda) gyári motocross csapatában versenyzett. Emellett világklasszis úszó volt, valamint Ő edzette a német női vívóválogatottat az 1936-os berlini olimpiára is.

HIRDETÉS (x)

Első versenyén 1927-ben első helyet szerzett egy 750 cm3-es Maceboval. És ez csak a kezdete volt annak a sikerszériának, melyben még tíz évig része volt.  Kitartását jól példázza, hogy a legelső versenyen, amire bejelentkezett, erőszakkal távolították el a pályáról azzal az indokkal, hogy nők nem versenyezhetnek, mert számukra ez a sport túl veszélyes.

Miután végre rajthoz állhatott, hamar rájött, hogy az aszfalton körözgetés nem az ő világa, ezért döntött inkább a terepmotorozás és motokrossz mellett.  Első terepmotorja egy 600 cm3-es DKW Gespann volt, majd 1933-ban átült egy Puchra. 1934-től 1939-ig az Auto Union - DKW pilótája volt,  akikkel részt vett a Six Days Trailen is.

Ilse azonban nem csak két keréken bizonyította rátermettségét. 1938-ban Cristel Meineckével részt vett a Balkán Rallyn, melynek végén maga a görög Pál király üdvözölte őket. Egy évvel később Ilse aranyérmet kapott a motorsportban nyújtott eredményeiért, valamint a birodalom az ezüst sportmedállal is megjutalmazta.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!