70 éves a Motor Maids

Észak-Amerika legöregebb, folyamatosan működő női motoros klubja, a Motor Maids a napokban ünnepelte 70. születésnapját a wyomingi Codyban.

Az 1000 bejegyzett tagból mintegy 250 hölgy vett részt az évfordulós ünnepségen. Az 1964-es, Dodge Cityben rendezett találkozón ezzel szemben még csak 61 hölgy tette tiszteletét.

Egyenruhájuk jellegzetes, már messziről felismerhetőek fehér mellényükben és fehér kesztyűikben. A klub 1940-ben alapult, majd a rákövetkező évben hivatalosan is bejegyzett klubbá vált. A Motor Maids már az induláskor is közel 50 tagot számlált, ami nem mondható kevésnek. Pláne, ha az akkori viszonyokat tekintjük, ugyanis az 1900-as évek derekán egy magára valamit is adó, finom hölgy nem motorozhatott.

HIRDETÉS (x)

A klub tagjai hetven évvel később is igyekeznek pozitív példát mutatni arról, milyen is egy női motoros klub. Úgy érzik, sokkal tartoznak a kezdetek beli Motor Maids tagjainak, valamint mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a motoros és nem motoros társadalom egyaránt elfogadja a motorozó nőket.

Diane Bryant, a Motor Maids egyik tagja így nyilatkozott: „55 éves vagyok, és abban az időben, amikor iskolába kezdtem járni, a lányoknak tilos volt nadrágot viselniük, az pedig pláne kizárt dolog volt, hogy motorra üljünk.”A Motor Maids honlapja

A 78 éves Betty Fauls a mai napig jól emlékszik azokra a napokra, amikor egy csapat motorozó nő látványa nem csak meghökkentette, de fel is háborította az embereket. A társadalom nagyon nehezen fogadta el a tényt, hogy a nők társadalombeli szerepe megváltozott.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!