70 éves a Motor Maids

Észak-Amerika legöregebb, folyamatosan működő női motoros klubja, a Motor Maids a napokban ünnepelte 70. születésnapját a wyomingi Codyban.

Az 1000 bejegyzett tagból mintegy 250 hölgy vett részt az évfordulós ünnepségen. Az 1964-es, Dodge Cityben rendezett találkozón ezzel szemben még csak 61 hölgy tette tiszteletét.

Egyenruhájuk jellegzetes, már messziről felismerhetőek fehér mellényükben és fehér kesztyűikben. A klub 1940-ben alapult, majd a rákövetkező évben hivatalosan is bejegyzett klubbá vált. A Motor Maids már az induláskor is közel 50 tagot számlált, ami nem mondható kevésnek. Pláne, ha az akkori viszonyokat tekintjük, ugyanis az 1900-as évek derekán egy magára valamit is adó, finom hölgy nem motorozhatott.

HIRDETÉS (x)

A klub tagjai hetven évvel később is igyekeznek pozitív példát mutatni arról, milyen is egy női motoros klub. Úgy érzik, sokkal tartoznak a kezdetek beli Motor Maids tagjainak, valamint mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a motoros és nem motoros társadalom egyaránt elfogadja a motorozó nőket.

Diane Bryant, a Motor Maids egyik tagja így nyilatkozott: „55 éves vagyok, és abban az időben, amikor iskolába kezdtem járni, a lányoknak tilos volt nadrágot viselniük, az pedig pláne kizárt dolog volt, hogy motorra üljünk.”A Motor Maids honlapja

A 78 éves Betty Fauls a mai napig jól emlékszik azokra a napokra, amikor egy csapat motorozó nő látványa nem csak meghökkentette, de fel is háborította az embereket. A társadalom nagyon nehezen fogadta el a tényt, hogy a nők társadalombeli szerepe megváltozott.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...
Mielőtt az állatvédők megtámadnának csak a kép idejére tettük bele a robogó kosarába. Ilyen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!