WIMA - Motoros nők nemzetközi szervezete

A WIMA-t  (Women's International Motorcycle Association) 1950-ben Louise Scherbyn alapította az Egyesült Államokban, így ő lett szervezet első elnöke is. Meghaladta a korát, mert 1930-ban, amikor motorvezetésbe kezdett, abszolút szokatlan volt egy nő kétkerekű járművel az úton.

Az első gépe egy hatalmas Indian Scout volt. A második világháború alatt sok nemzetközi kapcsolata jött létre. Hamarosan megszületett a motoros nők nemzetközi egyesületének a gondolata. 1958-ban kilenc lelkes motoros nő (Hollandiából, Angliából, Németországból és Svájcból) alapította meg a WIMA-t Európában. Ebből később nemzetközi csoportok jöttek létre.

Az egyik „ősanya” Ellen Pfeiffer (1931.12.19.-2001.03.11.) volt, a WIMA alapítója Németországban, és az első német WIMA elnök. Ambiciózus és nagyon sikeres volt, első német nőként részt vett gyorsasági-motorversenyeken. Huszonöt év intenzív szervezeti munka után 1983-ban átadta a megbízatását Floh Petit-nek, aki már 1978 óta a könyvelést és a hivatalos levelezést végezte az európai WIMA-nak. Ellen továbbra is rendszeres és elkötelezett résztvevője volt a nemzetközi WIMA találkozóknak, mindegy milyen messze tartották a szülővárosától. Ellen Pfeiffer 69 éves korában hunyt el. A nemzetközi WIMA létrehozta az Ellen Pfeiffer emlékérmet, mellyel minden évben kitüntet egy motoros hölgyet.

HIRDETÉS (x)

Floh Petit a könyvelői munkát az európai WIMA-ban még 18 évig végezte, fáradhatatlan One-Women-Show volt ez. Az összes szervezeti feladatot egyedül küzdötte le. Később testvére, Sascia nyújtott neki segítséget, aki ez idő alatt is egyedül motorozott. Floh végül a cseh találkozón egyértelműen belátta, hogy ezt a felelősségteljes beosztást egy csapatnak kell átadnia. Õ azóta, mint International Treasurer (nemzetközi pénztáros) munkálkodik egyedül és a világméretű nemzetközi pénzügyi eseményekért felelős.

2001-ben megalakult Csehországban a WTM (Wima Team München). Ez négy müncheni nő, akiknek a szívét már sok évvel ezelőtt elrabolta a WIMA. Az új német elnök asszony Verena Reindl. 2002 óta végre honlapja is van a WIMA-nak, amin részletes információk vannak a tagságról, és a nemzetközi találkozókról. A következő évben például hozzánk igen közel, Türingiában rendezik majd meg a motoros nők nemzetközi összejövetelét.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!