Eladó a Excelisor-Hendeson márka

elado a hendersonA jövő év elején kalapács alá kerül a hosszú álomba ringatott Excelsior-Henderson. Majdani tulajdonosa az összes szellemi termék, és regisztrált márkajogok birtokosa lesz, és természetesen a korábbi motorkerékpárvázak, illetve motorblokkok terveivel és a mostanra érvényüket vesztett szabadalmakkal is saját maga rendelkezhet, melyeket korábban csak a márka tulajdonosa használt.

A Excelsior-Henderson márka árverésnek a Las Vegas-ban található South Point Hotel & Casino ad majd otthont, ahol a Mecum Auctions által szervezett, 2018 január 27.-én megtartandó eseményen új gazdára talál a patinás név.

Az Excelsior-Henderson legnagyobb sikereit Ignaz Schwinn tulajdonlása, és igazgatósága alatt szerezte, aki Chicago-ban építette fel kerékpáros birodalmát, és a kétkerekűekből termelt profit hozta meg számára a sikert.

HIRDETÉS (x)

Tíz év alatt, - 1911 és 1921 között – a Henderson volt az egyedüli márka az Egyesült Államokban, mely négyhengeres motorokat gyártott, és egészen a 1920-as évek végéig az Indian márkával karöltve uralta a 750-es piacot a Super X és a Scout modellekkel.

Schwinn jó megérzéseinek köszönhetően helyesen, még időben meglátta a motorkerékpár-piac hanyatlását, mely 1930 körül következett be, így még előtte úgy döntött, hogy felhagy a nagymotorok gyártásával, és a kerékpárokra összpontosít a jövőben, így megfelelő eladási számokat tudott produkálni akkor is, amikor pangott a piac.

Ezek után a Excelsior-Henderson soha többé nem gyártott már motorkerékpárokat. Reméljük, hogy az új tulajdonos nem csak nézegetni fogja otthon a terveket, hanem tesz is azért, hogy feléledjen ez a márka, és újra régi fényében tündököljön.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!