Eladó a Excelisor-Hendeson márka

elado a hendersonA jövő év elején kalapács alá kerül a hosszú álomba ringatott Excelsior-Henderson. Majdani tulajdonosa az összes szellemi termék, és regisztrált márkajogok birtokosa lesz, és természetesen a korábbi motorkerékpárvázak, illetve motorblokkok terveivel és a mostanra érvényüket vesztett szabadalmakkal is saját maga rendelkezhet, melyeket korábban csak a márka tulajdonosa használt.

A Excelsior-Henderson márka árverésnek a Las Vegas-ban található South Point Hotel & Casino ad majd otthont, ahol a Mecum Auctions által szervezett, 2018 január 27.-én megtartandó eseményen új gazdára talál a patinás név.

Az Excelsior-Henderson legnagyobb sikereit Ignaz Schwinn tulajdonlása, és igazgatósága alatt szerezte, aki Chicago-ban építette fel kerékpáros birodalmát, és a kétkerekűekből termelt profit hozta meg számára a sikert.

HIRDETÉS (x)

Tíz év alatt, - 1911 és 1921 között – a Henderson volt az egyedüli márka az Egyesült Államokban, mely négyhengeres motorokat gyártott, és egészen a 1920-as évek végéig az Indian márkával karöltve uralta a 750-es piacot a Super X és a Scout modellekkel.

Schwinn jó megérzéseinek köszönhetően helyesen, még időben meglátta a motorkerékpár-piac hanyatlását, mely 1930 körül következett be, így még előtte úgy döntött, hogy felhagy a nagymotorok gyártásával, és a kerékpárokra összpontosít a jövőben, így megfelelő eladási számokat tudott produkálni akkor is, amikor pangott a piac.

Ezek után a Excelsior-Henderson soha többé nem gyártott már motorkerékpárokat. Reméljük, hogy az új tulajdonos nem csak nézegetni fogja otthon a terveket, hanem tesz is azért, hogy feléledjen ez a márka, és újra régi fényében tündököljön.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!