Elhunyt a motoros biblia szerzője, Robert M. Pirsig

cyrilhuzeblog.com - . Motoros történelem

elhunyt pirsig 01Aki magát valamire való motorosnak tartja, és nem csak közlekedési eszközként tekint a vasparipára, hanem már-már szerelmes belé, az biztosan ismeri azt a motoros szentírást, amit a hétfőn elhunyt Robert M. Pirsig írt.

"A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete” címen világszerte közismertté vált bestseller szerzője április 24-én hunyt el Maine-ben, south benwicki otthonában. A 88 évet megélt író halálhírét kiadója, William Morrow közölte a médiával.

Híres műve 1974-ben jelent meg, mely alapjául az a motoros túra szolgált, melyet fiával, Chris-szel még a 60-as évek második felében tett meg Minneapolis-tól San Francisco-ig.

HIRDETÉS (x)

Hazánkban is megjelent könyve több mint 5 millió példányban kelt el világszerte, melyet mindenhol elismerés fogadott és a mai napig sikeres. Műve egyedülálló és mesteri, mely életfilozófiáját fogalmazza meg egyedi elbeszélő stílusban. Egy new york-i irodalom kritikus egyenesen a Moby Dickhez hasonlította a könyvet.

„A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete” négy évig készült, és mielőtt több millió példányszámban eladott bestsellerré vált, több mint száz kiadó utasította vissza annak kiadását.

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS