Nógrádi Motoros Krónika a levéltárban

A nógrádi motorozás majd száz évének történetéről szól a Nógrád Megyei Levéltár új oldala, a Nógrádi Motoros Krónika. Az oldal készítői megkeresték az „öreg" motorosokat majd elkezdték egy gyűjtemény kialakítását.

Az oldalon képeket, írásokat jelentetnek meg a régi versenyekről, a helyben gyártott, tüneményes oldalkocsikról, összeállítást a Pannonia Múzeumról, és közzéteszik a régi nagy balesetek fotóit is. Az oldalon nőket is találunk motorkrépár nyergében.

A nógrádi motorozás majd száz évének történetéről szól a Nógrád Megyei Levéltár új oldala, a Nógrádi Motoros Krónika. Az oldal készítői megkeresték az „öreg" motorosokat majd elkezdték egy gyűjtemény kialakítását. Az oldalon képeket, írásokat jelentetnek meg a régi versenyekről, a helyben gyártott, tüneményes oldalkocsikról, összeállítást a Pannonia Múzeumról, és közzéteszik a régi nagy balesetek fotóit is. Az oldalon nőket is találunk motorkrépár nyergében.

HIRDETÉS (x)
A motoros krónika ötlete egy balassagyarmati pincéből indult, ahol különleges gyűjtemény nyílt 2008 tavaszán. Egy gyűjtő szenvedélyének eredménye az első Pannonia motorokat bemutató kiállítás. A levéltár saját eszközeivel segít bemutatni, népszerűsíteni a gyűjteményt, ami jóval több, mint egyszerű motorkiállítás. Egy korszak lenyomata, egy életérzésé a vitrinekben elhelyezett sok apró tárggyal, az ötvenes évekből „itt maradt” benzinkúttal, a hetvenes évek utcai versenyeinek fotóival.

Kevesen emlékeznek már arra, hogy a hetvenes években több ezren – a Nógrád tudósítása szerint 1975-ben 15 ezren – szurkoltak végig egy-egy kisvárosi motorversenyt. „A motorok gyorsak voltak, de az élet nyugodtabb mederben folyt, több idő volt odafigyelni a bennünket körülvevő világra, egymásra” – mondta egy régi versenyző.

Anyagiak és informatikai háttér híján nem profi honlap készült. Az ingyenes és a kezdő felhasználók számára is könnyen megismerhető lehetőségeket próbálták kihasználni az oldal készítői. Aki megosztaná emlékeit a lap látogatóival, az ezen az email címen léphet kapcsolatba a levéltárral.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!