Nógrádi Motoros Krónika a levéltárban

A nógrádi motorozás majd száz évének történetéről szól a Nógrád Megyei Levéltár új oldala, a Nógrádi Motoros Krónika. Az oldal készítői megkeresték az „öreg" motorosokat majd elkezdték egy gyűjtemény kialakítását.

Az oldalon képeket, írásokat jelentetnek meg a régi versenyekről, a helyben gyártott, tüneményes oldalkocsikról, összeállítást a Pannonia Múzeumról, és közzéteszik a régi nagy balesetek fotóit is. Az oldalon nőket is találunk motorkrépár nyergében.

A nógrádi motorozás majd száz évének történetéről szól a Nógrád Megyei Levéltár új oldala, a Nógrádi Motoros Krónika. Az oldal készítői megkeresték az „öreg" motorosokat majd elkezdték egy gyűjtemény kialakítását. Az oldalon képeket, írásokat jelentetnek meg a régi versenyekről, a helyben gyártott, tüneményes oldalkocsikról, összeállítást a Pannonia Múzeumról, és közzéteszik a régi nagy balesetek fotóit is. Az oldalon nőket is találunk motorkrépár nyergében.

HIRDETÉS (x)
A motoros krónika ötlete egy balassagyarmati pincéből indult, ahol különleges gyűjtemény nyílt 2008 tavaszán. Egy gyűjtő szenvedélyének eredménye az első Pannonia motorokat bemutató kiállítás. A levéltár saját eszközeivel segít bemutatni, népszerűsíteni a gyűjteményt, ami jóval több, mint egyszerű motorkiállítás. Egy korszak lenyomata, egy életérzésé a vitrinekben elhelyezett sok apró tárggyal, az ötvenes évekből „itt maradt” benzinkúttal, a hetvenes évek utcai versenyeinek fotóival.

Kevesen emlékeznek már arra, hogy a hetvenes években több ezren – a Nógrád tudósítása szerint 1975-ben 15 ezren – szurkoltak végig egy-egy kisvárosi motorversenyt. „A motorok gyorsak voltak, de az élet nyugodtabb mederben folyt, több idő volt odafigyelni a bennünket körülvevő világra, egymásra” – mondta egy régi versenyző.

Anyagiak és informatikai háttér híján nem profi honlap készült. Az ingyenes és a kezdő felhasználók számára is könnyen megismerhető lehetőségeket próbálták kihasználni az oldal készítői. Aki megosztaná emlékeit a lap látogatóival, az ezen az email címen léphet kapcsolatba a levéltárral.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!