Sally Halterman - Csaj a motoron 1937-ből

sally halterman 8A nők körében a motorozás már a múlt század elején is nagyon népszerű volt.

Az első úttörők között vonult be a történelembe Sally Halterman is. Első nőként ő volt az, aki Amerika fővárosában, Washingtonban motoros jogosítványt szerzett.

A meglehetősen kis termetű, 149 cm magas hölgy nem volt nehezebb 40 kilónál, így külön bravúr volt részéről, hogy a nála háromszor nehezebb motorkerékpárt biztonsággal megülte. Fizikai adottságai sem szabhattak határt számára abban, hogy a motorozásnak hivatalos keretek között is hódoljon.

HIRDETÉS (x)

Kitartásának köszönhetően, az akkor 27 éves Sally 1937 szeptember 15-én kézbe vehette az okmányt, mellyel immár hivatalosan is vezethette motorját Washington D. C.-ben. Miután megkapta a jogosítványt, szinte azonnal a D.C. Motorcycle Club tiszteletbeli tagjává avatták, ahol ezzel a gesztussal fejezték ki a tagok megbecsülésüket az egyetlen női motorosnak.sally halterman 1sally halterman 2sally halterman 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!