Sally Halterman - Csaj a motoron 1937-ből

sally halterman 8A nők körében a motorozás már a múlt század elején is nagyon népszerű volt.

Az első úttörők között vonult be a történelembe Sally Halterman is. Első nőként ő volt az, aki Amerika fővárosában, Washingtonban motoros jogosítványt szerzett.

A meglehetősen kis termetű, 149 cm magas hölgy nem volt nehezebb 40 kilónál, így külön bravúr volt részéről, hogy a nála háromszor nehezebb motorkerékpárt biztonsággal megülte. Fizikai adottságai sem szabhattak határt számára abban, hogy a motorozásnak hivatalos keretek között is hódoljon.

HIRDETÉS (x)

Kitartásának köszönhetően, az akkor 27 éves Sally 1937 szeptember 15-én kézbe vehette az okmányt, mellyel immár hivatalosan is vezethette motorját Washington D. C.-ben. Miután megkapta a jogosítványt, szinte azonnal a D.C. Motorcycle Club tiszteletbeli tagjává avatták, ahol ezzel a gesztussal fejezték ki a tagok megbecsülésüket az egyetlen női motorosnak.sally halterman 1sally halterman 2sally halterman 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!