A lányok: A női motorosok képes történelme

643Õk voltak azok az úttörők, akik kiélték a kalandokról, a függetlenségről, és a szabadságról szőtt álmaikat az úton.

A korai években, 1905-1955 között a pilótanők és más férfias szakmát/hobbyt űző kortársaik mellett a női motorosok csupán 1-2 %-át tették ki a motorkerékpár piacnak, szemben a mai 10-12 százalékkal. Azonban ezek a merész, független lányok taposták ki az utat nekünk, a XXI. századi motoros csajoknak.

HIRDETÉS (x)

Az amerikai Észak-Karolina államban lévő Maggie Valley-ben található Wheels Through Time Museum idén tavasszal, egy egyedülálló fotókiállítással kíván megemlékezni azokról a nőkről, akiket saját korukban leginkább hölgynek vagy leánynak szólították. A képek bemutatják, hogy a nők a motorkerékpározás kezdeti éveitől jelen voltak a közlekedésben, és jelentős befolyást gyakoroltak a motorsportra, ahol látványos sikereket értek el.

A kiállított több mint 150 kép többsége ismeretlen alkotóktól származik. Az archív felvételek mellett pedig veterán motorkerékpárok, valamint a korabeli motoros hölgyek ruházata és használati tárgyai színesítik a csarnokokat. Azt nem mondom, hogy ugorjunk ki és nézzük meg együtt, de ha valaki arra jár, megoszthatná velünk a részleteket!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!