A lányok: A női motorosok képes történelme

643Õk voltak azok az úttörők, akik kiélték a kalandokról, a függetlenségről, és a szabadságról szőtt álmaikat az úton.

A korai években, 1905-1955 között a pilótanők és más férfias szakmát/hobbyt űző kortársaik mellett a női motorosok csupán 1-2 %-át tették ki a motorkerékpár piacnak, szemben a mai 10-12 százalékkal. Azonban ezek a merész, független lányok taposták ki az utat nekünk, a XXI. századi motoros csajoknak.

HIRDETÉS (x)

Az amerikai Észak-Karolina államban lévő Maggie Valley-ben található Wheels Through Time Museum idén tavasszal, egy egyedülálló fotókiállítással kíván megemlékezni azokról a nőkről, akiket saját korukban leginkább hölgynek vagy leánynak szólították. A képek bemutatják, hogy a nők a motorkerékpározás kezdeti éveitől jelen voltak a közlekedésben, és jelentős befolyást gyakoroltak a motorsportra, ahol látványos sikereket értek el.

A kiállított több mint 150 kép többsége ismeretlen alkotóktól származik. Az archív felvételek mellett pedig veterán motorkerékpárok, valamint a korabeli motoros hölgyek ruházata és használati tárgyai színesítik a csarnokokat. Azt nem mondom, hogy ugorjunk ki és nézzük meg együtt, de ha valaki arra jár, megoszthatná velünk a részleteket!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Amikor ilyen nyomokra bukkansz, biztos lehetsz benne, hogy van valahol a közelben egy tündérkirálykisasszony. Mezítláb....
Bővebben...
Barn find. Ez az angol kifejezés. Egy nagyon jó barátom apjának haverjánál volt egy ilyen....
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!