Göröngyös út lefelé

Kivételesen ez nem egy újabb McGregor-Boorman kaland. Sőt!

A The Rugged Road (a film eredeti címe) évtizedekkel megelőzte a két színész kalandfilmjeit. Ez a film ugyanis 1935-ben készült, az út pedig egy kevésbé ismert, ám annál jelentősebb eseménye a motoros történelemnek. 1934-ben két brit hölgy - Theresa Wallach és Florence Blenkiron - indult útnak Londonból egy oldalkocsis, utánfutóval felszerelt motorral, hogy Európán áthaladva déli irányban átszeljék Afrikát, egészen Fokvárosig.

HIRDETÉS (x)

Előttük soha nem volt még példa hasonló kísérletre, így sokan azt jósolták, hogy belebuknak. Ám a borúlátók szerencsére tévedtek. Igaz, hogy számtalanszor lerobbantak a Szaharában, Agadezbe érve az egész blokkot fel kellett újítaniuk, majd Tanzániában összeütköztek azzal az egyetlen autóval, amivel hosszú napok óta először találkoztak, azonban a problémák ellenére végül mégis célba értek. Útjukról pedig nem csak szöveges beszámoló készült, hanem egy film is, ami egy 35 perc hosszú, fekete-fehér 16 mm-es mű, és az út során készült mozgóképekből áll össze.

Többek közt ezt a filmet is bemutatják az első Kalandfilm fesztiválon, amit egymás után két országban is megtartanak majd. A híres-hírhedt vörös szőnyeges filmfesztiválokkal ellentétben ez valóban fesztivál lesz, sátorozással, bulizással és jó hangulattal.

A fesztivál első helyszíne az USA Arizona államában található Amado Territory Ranch lesz, itt április 1-3-ig vetítik majd a filmeket. Európában Angliában rendezik a fesztivált, itt június 3-5-ig gyűlhetnek majd össze az érdeklődők a devoni Bidefordban. A vetítendő filmeket öt kategóriába sorolták a szervezők: két keréken, négy keréken, vízen, egyéb közlekedési eszközön, és „úttörő”. A The Rugged Road is az utóbbi, úttörő kategóriában szerepel majd.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!