Múltidézés a Harley palettán – Robogóval bombázná a belépőszintet az amerikai gyár

harley robogo 06Harley és robogó? Ez a két szó sokak számára egyáltalán nem összeillő, pedig régebben számos példa bizonyította azt, hogy nem csak nagyvasakkal próbálkozott piaci réseket betölteni a V2-esekről híres márka.

A robogó kategória anno leginkább a kispénzű vásárlók körében volt népszerű, mivel egy olcsó célgépet akartak, amivel eljuthatnak a kívánt helyekre, és nem a motorozás iránti szenvedélyük miatt ültek nyeregbe. A Harley robogós törekvései nem váltak kultusszá, mit például a Vespa gépei.

Olasz kapcsolat is létezett, és készültek robogók, mopedek közös gyártásban , de mind a feledés homályába vesztek. Most úgy néz ki, hogy a Street 750, 500 és a még kisebb lökettérfogatú motorok mellé piacra kerül a legkisebb, elektromos hajtású Harley egy robogó formájában.

HIRDETÉS (x)

Az, hogy mennyire lesz a vékony pénztárcájú vevők potenciális célpontja, még nem derült ki, de ismerve a prémium minőséget, nem fognak mindenki után ingyen dobni egy új robogót.

Technikai részletek még nem publikusak, csupán annyit tudni az új jövevényről, hogy a motor és az akkumulátor egy egységet képezve a robogó legalacsonyabb pontjára kerül, így kezelhetőségre biztosan nem lesz panasz. A motor a hátsó kereket Gates fogasszíjjal hajtja.

Ha szemügyre vesszük, a szíjhajtáson kívül sok Harley jellemzőt nem fedezhetünk fel rajta. A narancssárga és fekete szín, illetve a kormány formája mellett csak a márkanév emlékeztet arra, hogy az egyik amerikai álom robogós megtestesülése zümmög el mellettünk az utakon. Kereslet nyilván lesz az új, környezetbarát, zéró emissziós járműre, de hogy mit szólnak majd hozzá a márka rajongói, az más kérdés. Izgatottan várjuk, hogy mikor kerülnek a hazai kereskedésekbe.

harley robogo 01harley robogo 01harley robogo 01harley robogo 01harley robogo 01

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!