Motorkerékpár kerekesszékeseknek? Igen, már ilyen is van

kerekesszekes motorkerekparHa valaki kerekesszékbe kényszerül, beszűkül a világ, nemcsak a kedvenc hobbijáról, a motorozásról kell lemondania, hanem a mindennapi feladok ellátásában is mások segítségére szorul. Talán erre is megoldás lehet ez a találmány. 

Persze nem kell ahhoz motorosnak lenni, hogy belássuk, hogy ez a kerekesszékkel is használható motorkerékpár milyen praktikus közlekedési eszköz annak, aki nem tudja használni a lábait. És az sem biztos, hogy csak a motorosok vennének ilyet maguknak, ha a szükség úgy hozza. 

A Road Chariot cég által gyártott kerekesszékkel is használható motorkerékpárjai már a bemutatkozás után azonnal nagy sikert könyvelhettek el az Egyesült Államokban és kanadában. A különböző motorkerékpárokból átalakított modellek hamar elfogytak. Nem is csoda, hiszen ezzel a praktikus szerkezettel a kerekesszékesek önállóan el tudják végezni a mindennapi teendőiket, munkába, vásárolni járhatnak mások segítsége nélkül, ami egy személyautóval igen nehezen kivitelezhető művelet. 

HIRDETÉS (x)

Nem úgy, mint ezzel a kerekesszékes motorkerékpárral, ami úgy működik, mintha egy utánfutóval lenne egybeépítve. egy félbevágott motorkerékpár, ami így nem két, hanem három kerekű lett. Az alacsony, platót egy hidraulikus emelő segítségével lehet a talajszintre süllyeszteni, hogy a kerekesszékkel kényelmesen fel lehessen hajtani rá. 

A jármű kezeléséhez két egésszéges kézre van szükség, azonban az elektromos és a kézzel hajtott kerekesszék is kompatibilis vele. 

A motorkerékpárokat három méretben árulják: a városi modell 70 km/órás maximális sebességre képes, az országúti 90 km/órát tud, az autópályára tervezett modell pedig 120 km/órával is képes száguldani. Ami a legjobb, hogy az áruk nagyjából megegyezik egy normál motorkerékpár árával. 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!