Motorkerékpár kerekesszékeseknek? Igen, már ilyen is van

kerekesszekes motorkerekparHa valaki kerekesszékbe kényszerül, beszűkül a világ, nemcsak a kedvenc hobbijáról, a motorozásról kell lemondania, hanem a mindennapi feladok ellátásában is mások segítségére szorul. Talán erre is megoldás lehet ez a találmány. 

Persze nem kell ahhoz motorosnak lenni, hogy belássuk, hogy ez a kerekesszékkel is használható motorkerékpár milyen praktikus közlekedési eszköz annak, aki nem tudja használni a lábait. És az sem biztos, hogy csak a motorosok vennének ilyet maguknak, ha a szükség úgy hozza. 

A Road Chariot cég által gyártott kerekesszékkel is használható motorkerékpárjai már a bemutatkozás után azonnal nagy sikert könyvelhettek el az Egyesült Államokban és kanadában. A különböző motorkerékpárokból átalakított modellek hamar elfogytak. Nem is csoda, hiszen ezzel a praktikus szerkezettel a kerekesszékesek önállóan el tudják végezni a mindennapi teendőiket, munkába, vásárolni járhatnak mások segítsége nélkül, ami egy személyautóval igen nehezen kivitelezhető művelet. 

HIRDETÉS (x)

Nem úgy, mint ezzel a kerekesszékes motorkerékpárral, ami úgy működik, mintha egy utánfutóval lenne egybeépítve. egy félbevágott motorkerékpár, ami így nem két, hanem három kerekű lett. Az alacsony, platót egy hidraulikus emelő segítségével lehet a talajszintre süllyeszteni, hogy a kerekesszékkel kényelmesen fel lehessen hajtani rá. 

A jármű kezeléséhez két egésszéges kézre van szükség, azonban az elektromos és a kézzel hajtott kerekesszék is kompatibilis vele. 

A motorkerékpárokat három méretben árulják: a városi modell 70 km/órás maximális sebességre képes, az országúti 90 km/órát tud, az autópályára tervezett modell pedig 120 km/órával is képes száguldani. Ami a legjobb, hogy az áruk nagyjából megegyezik egy normál motorkerékpár árával. 

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mindig öröm, hogy ha a munkahét rövid, mert akkor hosszú a hétvége. Persze így 4...
Bővebben...
Komolyan elgondolkoztam azon, hogy mikor fogok tudni végre motorozni egyet a Siklóval. Ez a hét...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!