A GasGas is halad a korral, új modelljeivel védi a természetet

Tartalomjegyzék

gasgas endurogpNoha a spanyol gyártó már augusztusban lerántotta a leplet legfontosabb 2019-es újdonságairól, az őszi milánói seregszemlére is tartogatott pár komoly meglepetést.

A társaság stílusosan piros-fehérbe öltöztetett standján nemcsak különleges endurók és triálmotorok sorakoztak az EICMÁ-n, hanem ultramodern, elektromos hajtású kétkerekűek is.

Hat eddig nem látott modell premierjére került sor Milánóban, élükön a gyári versenygépre kísértetiesen hasonlító, csupán hétszázdarabos mennyiségben készülő Enduro GP-vel. A 250-es és 300-as változatban kapható masina bemutatóján kiemelték, hogy fejlesztése során beszállítóik prémiumkategóriás termékei közül válogattak, így 48 mm-es csúszószár-átmérőjű Kayaba Enduro GP villa kapcsolódik a GasGas saját fejlesztésű, króm-molibdén-acél vázához, pillekönnyű Goldspeed felnijein pedig Michelin Enduro Medium abroncsok feszülnek.

HIRDETÉS (x)

Természetesen berugókarral és önindítóval is felszerelték a két centi híján másfél méteres tengelytávú, 960 millis ülésmagasságú GP-t, ezáltal még könnyebben, gyorsabban életre kelthető, ám a hasznos felszerelések dacára rendkívül karcsú maradt, 250-es és 300-as kivitele egyaránt 105 kilós tömeggel mérlegel. 

Ezzel négytagúra bővült a GasGas enduróválasztéka, ugyanis a jól ismert EC és XC mellett idén ősszel megjelent a kifejezetten amatőröknek fejlesztett, elképesztően könnyed és fordulékony ECRanger is, amit kedvezőbb áron vásárolhatunk meg névrokonainál. 

Harmóniában a természettel

gasgas econtact 3Örök probléma, hogy a terepmotorok felverik az erdő csendjét, azaz hiába körültekintő a pilóta, a tiltott utakat messze elkerülve is megzavarhatja az arra túrázókat, valamint az ott élő állatokat. Erre nyújt megoldást a GasGas most leleplezett újdonsága, a tisztán elektromos hajtású eContact. Léghűtéses, kefe nélküli, egyenáramú villanymotorja szinte hangtalanul és – nem mellesleg – károsanyag-kibocsátás nélkül gyorsítja a csupán 73 kilós masinát, melynek áramellátásáról 50 voltos feszültségű, 33 Ah-s, lítium-polimer akkumulátorcsomag gondoskodik.

További erénye, hogy teljesítménye alapján L3 kategóriába sorolják, tehát a sofőrök egyszerűsített, mindössze ötórás képzés után megszerezhetik az eContact meglovagolásához szükséges A1B jogsit.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

ha valaki emlékszik korábbi képeimen már megosztottam vörös tigrisemet, aki már lassan 6 éve boldogítja...
Bővebben...
nem is olyan rég megnyitott a felújított Párizsi udvar a Ferenciek terén, az 5* Hyatt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!