Az elektromos motorok egyre nagyobb teret hódítanak

voxan wattman electromos motorA Navigant Research piackutató cég által készített nemzetközi kutatás szerint az elektromos motorkerékpárok éves eladása a 2014-es 1,2 millióról 2023-ra elérheti az 1,4 milliós darabszámot, míg az elektromos robogók esetében ez a szám 4,1 millióról 4,6 millióra nőhet majd.

 

Az elektromos kétkerekűek piaca – beleértve az elektromos motorkerékpárokat és robogókat is – az elmúlt években lassú növekedésnek indult. Az eladási mennyiség az elkövetkező években valószínűleg alacsony marad, mivel ezeknek a járműveknek az előállítási költsége még elég magas és ezzel párhuzamosan a kereslet is alacsony.

Az előzetes felmérések csak 2015-re jósolnak növekedést, így csak ez után kerülhet egyensúlyba a piac. Ekkorra a vásárlói kör kibővülése folytatódni fog, az új gyártók versenyképes termékekkel jelennek majd meg a piacon, és az új elektromos motorok tulajdonságai – hatótávolság növekedése, töltési idő csökkenése – is javulnak.

HIRDETÉS (x)

„A vásárlók a magas üzemanyagárak miatt más lehetőségeket keresnek, így az elektromos kétkerekűek használata évről évre jobban el fog terjedni, mivel a városi közlekedés egyre zsúfoltabbá válik." - Mondta John Gartner, a Navigant Research kutatási igazgatója. - „Ezek a tényezők nagyban hozzájárulnak majd az elektromos motorok iránti kereslet növekedéséhez, ami különösképpen a nagy teljesítményű elektromos motorkerékpárok piacán lesz érezhető."

Az elektromos motorok, és robogók piacán Kína vezető helyet foglal el, így az elektromos motorok nagy része itt kerül eladásra. Bár a számadatok a legnagyobb piacnak mutatják Kínát, az ottani szabályok korlátozzák ezeknek a járműveknek a forgalomban való részvételét, ami azt jelenti, hogy az ottani eladások csökkentek.

Észak–Amerikában és Európában az elektromos motorkerékpárok gyártói részt vesznek a piaci kihívásokban, javítják termékeik minőségét és kiterjesztik kereskedői hálózatukat. A Navigant Research előrejelzése szerint az elektromos motorok és robogók eladásának mértéke ebben a két régióban évről-évre emelkedni fog és 2023-ra több mint 30 százalékos növekedést produkál majd.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!