Chopper nőknek - Miss Behavin'

Miss Behavin'Most már letagadhatatlan az a tény, hogy napról-napra egyre több nő száll motorkerékpár nyergébe, vagy tervezi, hogy új motort vásárol. Ezt az igényt fedezte fel a kaliforniai Big Bear Choppers is, mikor nekiláttak egy kifejezetten női chopper megtervezésének. Az új modell neve: Miss Behavin.

 

Eddig még nem volt ilyen, ezért nyugodtan mondhatjuk, hogy már jó ideje várható volt egy kicsit rövidebb, valamivel alacsonyabb has- és ülésmagasságú, kifejezetten nők számára készülő chopper. Az új modell ugyanis nem csak a Big Bear Choppers számára újdonság, hanem eddig az egész világon nem készült olyan kitbike, amelyet motoros nőknek terveztek.

A motor nevét egy második világháborús vadászgép orrmintájáról kölcsönözték. Hozzátartozik az amerikai történelemhez, és a cég tulajdonosai szerint illik a cég stílusához is. A tulajdonosok úgy kalkuláltak, hogy a Miss Behavin-re fog vágyni ezentúl minden olyan motoros nő, aki szeretne egy megbízható motorkerékpárt, amely emellett tökéletesen illeszkedik a női test ergonómiájához, és közben szép is és egyedi stílusa van.

HIRDETÉS (x)

Miután már évek óta hallgatták hölgyvásárlóik kritikáit, kifogásait a korábbi modelljeikkel kapcsolatban, volt elképzelésük róla, hogy mit szeretnének a nők. Azt remélik, hogy ez a modell minél több vásárlójuk vágyaival egyezik majd. A modell egyébként megegyezik a BBC sikeres Venom ProStreet modelljével, amit egy polírozott 100 köbhüvelykes (1639 cm3), csökkentett rezgésszintű motor hajt, egy hatsebességes Baker váltóval, exkluzív primer hajtással, krómozott kiegészítőkkel és digitális kilométerórával. Egyedül a váz különbözik, amelyet kifejezetten kisméretű sofőrökhöz terveztek.

Az új váznak köszönhetően a chopper ülésmagassága hihetetlenül alacsony, mindössze 19 hüvelyk (482 mm) a földtől számítva, kisebb a hasmagasság is, és a nyak dőlésszögét is mindössze 34 fokra csökkentették a könnyebb kezelhetőség érdekében. A kormány és a lábtartók könnyedén elérhetőek egy kisebb motoros számára is. Az egyedi formájú üzemanyagtankot a népszerű Sled ProStreet modellről kölcsönözték, a különleges formájú olajtartály pedig 4,7 liter folyadék befogadására alkalmas. A hátsó kerék szélessége 250 mm, és a hátsó lánchajtás a bal oldalon fut.

A motor mindezeket összevetve nagyon könnyen kezelhető. A tervezők figyeltek arra, hogy a Miss Behavin-ggel való közlekedés ne okozzon stresszhelyzetet a hölgyek számára sem hosszútávon, sem lassú egyensúlyozásnál, például egy zsúfolt parkolóban. A cég arra is ügyelt, hogy az új modell megbízható és biztonságos is legyen, hiszen a nők semmit nem szeretnének kevésbé, mint egy lerobbant motorkerékpár mellett álldogálni az országút szélén egyedül.

Ezek után kíváncsian várjuk, hogy a többi motorépítő cég mit lép erre. Beszállnak-e a motoros nők kegyeiért folytatott harcba. Ha igen – és valószínűleg így lesz - mi csak nyerhetünk a versenyen.missbe00missbe01missbe02missbe03missbe04missbe11missbe12missbe20missbe29missbe31missbe32missbe43missbe44missbe49missbe74missbe98

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!