Dark Custom: Harley-Davidson Blackline

Szilárd mint az acél, kemény mint a vas, fekete mint a kátrányos éjféli út... és alacsony, mint egy sámli.

Új fejezetéhez érkezett a legendás amerikai márka. A Harley-Davidson cég legújabb modelljével, a merevvázat imitáló Softail alapú Blackline-nal a 18-34 év között korosztályt kívánja megcélozni, és a márka elkötelezett híveivé tenni. Azzal pedig, hogy ez a modell 655 mm-es ülésmagasságával a márka legalacsonyabb kétszemélyes motorja, valószínűleg a nők körében is rajongókra talál.

HIRDETÉS (x)

Az újdonság azonban nem csupán ez az egy modell, hanem a Dark Custom névre keresztelt modellcsalád. A leegyszerűsített, egyedi megejelnésű, utcai használatra készült sorozattal azokat a bikereket szeretnék megfogni, akik eddig használt motorokból építették meg otthon, hosszú órákon keresztül azt a gépet, amit a mindennapok során használáhattak.

Ezek a sufnituning bar hopperek, bobberek és café racerek a Harley-Davidsonok egészen új generációját inspirálták. A sorozat darabjai azoknak a motorosoknak készülnek, akiknek nem kellenek a csili-vili szalon motorok, hanem valami mást szeretnének. Most megérkeztek a szalonokba ezek is: vadiúj gépek, igazán patkány kinézettel...

A Blackline szépen egyensúlyoz a színek és a feketeség határmezsgyéjén. A kevés króm és a tank szolid fényezése még jobban kihangsúlyozza a motor sok fekete alkatrészét, a Twin Cam 96B blokk fekete és ezüst színet. A 144 mm-es, keskeny hátsó abroncs, és az alá elrejtett központi rugóstag, valamint a keskeny, két részből álló drag kormány belső vezetékezéssel, még karcsúbbá és egyszerűbbé varzsolja motorkerékpárt.

Habár sokan talán elsőre alábecsülnék a Blackline részleteit, mégis érdemes megemlíteni közülük néhányat, hiszen klasszikus ősöket idéz például a kerek légszűrő, amely az 1940-es években debütált a Halrley-Davidson modelleken. A fekete színű, patkó alakú olajtartály az 1936 EL modellt idézi meg. A rövidre vágott hátsó sárvédőt a második világháború után hozták divatba a motorosok az akkoriban épített bobbereken.

A magasra felhúzott és szorosan a villák közé szerelt, fekete króm fényszóró az első világháborút követő időszakra emlékeztet, míg a sima fekete alumínium kerekek az 1930-as években voltak divatban. Az egyszerű sebességmérő a depresszió korát idézi fel, amikor a motoroknál fontos volt a sportos megjelenés.

A Blackline egyszerű megjelenésével jól illeszkedik a 2011-es Dark Custom sorozatba, amelyenek további tagjai a Forty-Eight, a Nightster, az Iron 883, a Cross Bones, a Fat Bob és Street Bob modellek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!