Milliókért árverezik Kurt Cobain cuccait

kurt cobain nirvanaOktóber végén, New Yorkban kerül sor arra az árverésre, a Julien's Aukciósházban, melynek során Kurt Cobain-nek, a Nirvana elhunyt frontemberének olajzöld kardigánja, illetve Fender-gitárja is kalapács alá kerül.

A legendás Nirvana zenekar énekese, Kurt Cobain 1994-ben vetett véget életének, 27 évesen, s egy évvel azelőtt, az 1993-as MTV Unplugged-fellépésén viselte a zenész a bizonyos kardigánt, amit most el fognak árverezni.

A Julien's Aukciósház kínálatában szerepel még Cobain Fender-gitárja, amellyel az együttes In Utero turnéján játszott. A balkezes gitár egyébként 1993-ban készült és sokáig volt a Rock n Roll Hírességek csarnokában.

HIRDETÉS (x)

És akkor beszéljünk a piszkos anyagiakról! Az aukciósház reményei szerint, a gitár 300-500 ezer dollárért (90-150 millió forint), a kardigán pedig 200-300 ezer dollárért (60-90 millió forint) talál majd boldog tulajdonosára.

Az aukciósház kétnapos (október 25-26.) árverésének tematikája kifejezetten a rock relikviákról fog szólni, s Kurt Cobain tárgyain túl, olyan dolgok kerülnek a kalapács alá, mint például Bruce Springsteen, Eric Clapton, Bob Dylan kéziratos dalszövegei.

700 kikiáltási tárgy közül választhatnak az érdeklődők, köztük a Beatles, Madonna, Elton John, a Queen, Elvis Presley, Janis Joplin relikviái is.

Az biztos, hogy ezeket a tárgyakat olyanok veszik meg, akiknek egyrészt olyan mély a pénzzsebük, hogy tudnak eléggé mélyre nyúlni, ugyanakkor fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy egy más által viselt - lásd pulcsit - valaki milliókért megvegyen és harcoljon érte az árverésen...

Ha lenne rá lehetőséged és pénzed, megvennéd az elhunyt sztárok cuccait?

Forrás: mult-kor.hu
Fotó: Rolling Stone

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!