Motoros volt a The Prodigy frontembere, Keith Flint

prodigy keith flint motorcycleA The Prodigy brit együttes énekese, Keith Flint öngyilkosságot követett el, holttestére tegnap reggel találtak rá essexi otthonában a kiérkező rendőrök. A zenész hosszú évek óta alkohollal és drogokkal próbálta orvosolni depresszióját.

Keith Flint, a The Prodigy zenekar arca, 49 éves korában hunyt el, s valószínűleg a hétvégén követte el az öngyilkosságot. Az essexi rendőrség szóvivője elmondta, hogy hétfő reggel 8 óra 10 perckor érkeztek a férfi otthonához, miután telefonon értesítették őket, miszerint valami nincs rendben a címen lakóval.

A kiérkező rendőrök már csak a holttestet találták meg. A hivatalos közlemény szerint, gyanús körülmények nem merültek fel az eddigi vizsgálatok alapján.

HIRDETÉS (x)

Az alkohol, a drogok megtették hatásukat, a depressziós Flint sokat gondolt az öngyilkosságra, s egy 10 évvel ezelőtti interjújában azt nyilatkozta, hogy „tökösnek kell lenni hozzá”. Sajnos, most megtette, amit eddig nem mert…

Flint imádott motorozni és versenyezni. 2012-ben megnyerte a Clubman Championshipet, majd 2014-ben Team Traction Control néven saját motoros csapatot alapított, amellyel részt vettek a legendás Isle of man TT-n. Régebben pub-ot is üzemeltetett.

A The Prodigy alapítójával, Liam Howlett-el Braintree-ben ismerkedtek meg, egy helyi klubban, majd 1990-ben megszületett a banda, melynek Flint először táncosa, majd pedig frontembere lett.

Az elektropunk együttes a ’90-es években bekövetkező, hatalmas elektronikus zenei forradalom ikonikus alakjává vált, meghódították a világot. Több mint 20 millió lemezt adtak el, s számos díjat zsebeltek be.

prodigy keith flint

Tavaly adtak ki legutóbb nagylemezt, No Tourists címmel, amely a hetedik volt a sorban, és világkörüli turnét is érdemelt, így nemrég még Új-Zélandon koncerteztek.

A The Prodigy hazánkban már 14-szer is fellépett. Első alkalommal a megalakulásuk után 5 évvel, tehát még 1995-ben. Az utóbbi években, a nagy hazai fesztiválok – VOLT, Fezen, Sziget, Campus – vendégei voltak. Idén a SZIN-en léptek volna fel.

Keith Flint halálával nem tudni még, mi lesz a zenekar sorsa – vajon hogyan és mennyi idő alatt dolgozzák fel a történteket.

Forrás: index.hu, Wikipédia
Fotó: The Prodigy info, ABC30.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!