Érettségi és metál egyszerre?

geczi eszter touch me notEgy igazán fiatal gitáros tehetséggel találkoztam, Géczi Eszterrel, aki az idei tanévben érettségizik, s emellett egy csajbandában játszik.

A Touch Me Not énekesnőjével, Kucsera Lillával nyáron beszélgettünk, s akkor mondta, milyen új tagot találtak az együttesbe.

A dunavarsányi Eszter imád zenélni, valamint a nyelvtanulást, ezért is szeretne az ELTE-re, skandinavisztika szakra járni. Ugyanakkor, meg kell felelnie a tanórákon, s ezerrel dolgoznak a Touch Me Not debütálásán.

HIRDETÉS (x)

Honnan a rock iránti szerelem?

─ Apukámmal mindig P. Box-ot hallgattunk a kocsiban ülve, majd beleszerettem a System Of A Down-ba. A zenei pályafutásom a furulyázással indult, amire két hét után azt mondtam, hogy nem. Majd elmentem a zeneiskolába, de egy év alatt a szolfézs kifogott rajtam – ezt sok embertől hallottam egyébként, hogy ugyanígy járt.

Tehát, abbahagytam az iskolát, de két év múlva mégis rászántam magam, hogy folytassam, s elkezdtem gitározni tanulni. A IX. kerületi Ádám Jenő Zeneiskolába jártam, ahol inkább népdalokat, valamint klasszikus zenét játszottunk.

Végül is akkor, hány éve gitározol? És milyen zenekarban kezdted?

─ 5 éve. Először egy fiúbandában zenéltem, akiket fesztiválozás közben ismertem meg, s később megkerestek. Majd jöttek Lilláék! Akusztikus gitáron játszottam sokáig, majd a Vágóhídvilla zenetáborban beleszerettem az elektromos gitárba.

Sokat gyakorolsz egyedül vagy inkább valaki tanít?

─ Van úgy, hogy kinézek egy tabot és megtanulom otthon. Viszont sokkal nagyobb motivációt ad, ha leül mellém egy gitáros, akitől tanulhatok és élőben gyakorolhatok, ezért néha elmegyek Czifra Mikihez gitározni, s régebben Vörös Attinál is tanultam. Ez olyan, mint a nyelvtanulásnál, hiszen ott is jobb, ha élőszóban próbálkozhat az ember. Az sem mindegy, hogy gyorsan vagy lassan fejlődünk.

Ki az abszolút favorit nálad?

─ Nincs példaképem, mindig más tetszik meg, mert a zene egészét nézem, nem külön a gitárost mondjuk. Régebben a szimfonikusabb bandákat imádtam: Nightwish, Sonata Arctica. Majd jöttek a modernebb metálosok, mint a Periphery, Monuments, Protest the hero. Sőt, Metallica-időszakom is volt. Sokáig elzárkóztam a csajbandáktól, nem tudom, miért... De nyitott vagyok amúgy mindenre, hiszen ha jó valami, akkor jó.

Hogy telnek a nyaraid bulizás szempontjából?

─ Fesztiválokra szoktam járni. Voltam a Hegyalján, idén pedig a Rockmaratonon és a Fezenen.

Dunavarsányból hogyan jársz be próbákra? Vagy inkább az a kérdés, hogy mész haza?

─ Ha próba van, akkor benn alszom valakinél, liberálisak a szüleim, megengedik. Persze, nem hagyom, hogy a zenélés a tanulás rovására menjen, de fordítva sem!

Nagyon izgulsz a fellépések előtt?

─ Olyan koncertem még nem volt, ahol 45 percen keresztül kellett játszani sok ember előtt. Inkább a zenesuliban voltak ilyen jellegű élményeim. Ott viszont kiraktak egyedül a színpad közepére és úgy kellett előadni – nagyon rossz egyes-egyedül kiállni. Amúgy igen, izgulok a megmérettetések előtt. Szoktak még hívni vendég-zenélni akusztikus performance-okra. Azt vettem észre magamon, hogy teljesen felold, ha többen vagyunk a színpadon és együtt zenélünk.

Leblokkolsz, ha hibázol?

─ Próbálok hozzá jó fejet vágni, de alapvetően grimaszolni szoktam, hogy „úristen, elrontottam”. Egyszer a zeneiskolában nagyon megkavart egy hiba, s nem úgy folytattam a dalt, ahogyan kellett volna – utána még sokáig bántott a dolog. De túl kell lépni az ilyeneken, hiszen emberi dolog.

Könnyen megtanulsz egy új számot?

─ Mivel ott vagyok a dalírásánál, nem sok időbe telik megtanulnom. Hallgatom párszor, összerakom a fejemben a részeket, s utána már csak azt kell megnézni, hogy mik alkotják azokat a részeket.

Hogy állnak most a zenekar dolgai?

─ Most inkább a számírásra fogunk ráfeküdni és szervezzük a Vidéki lányok című szám klipforgatását, a fotózást, az első koncertünket. Készen van a 4 számos EP, illetve még a Vidéki lányokhoz fel kell venni a szólót, ami az én részem lesz. A közeljövőben össze fog állni szépen minden tervünk és nagyon várjuk a fogadtatást. Nekem ez az első szárnypróbálgatásom, szóval ezért is nagyon fontos az egész!geczi eszter touch me not2

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szerintem kb. 10 éve készült az utolsó tetoválásom... vagy lehet, hogy csak nyolc. Azóta tervezem...
Bővebben...
Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!