"Cuki metálos" húrtépés - ősszel támad a Touch Me Not!

Tartalomjegyzék

kucsera lillaA sokszínű zenei ízléssel megáldott, énekes-basszusgitáros Kucsera Lilla a magyar csajbandákat erősíti zenekarával, a Touch Me Not-al.

Az ősszel berobbanni készülő Touch Me Not (Nebáncs Virág)-ot négy tehetséges leányzó alkotja, mégpedig Lilla, Ban Anita és Géczi Eszter gitáros, valamint Kelemen Ági dobos.

Lillával kiültünk sörözni egy kellemes nyári meleg napon a parkba, és a beszélgetésünk után belehallgathattam a készülő dalaikba.

A legeslegtalálóbb kifejezés tényleg az, hogy „cuki metál", egy igazán erős, kemény kezdés után Lilla angyali hangja töri meg élesen a kontrasztot.

Ahhoz, hogy eddig a pontig eljussunk, Lillának a nagybőgőtől kezdve, a hegedűn át, mindenen játszania kellett...

HIRDETÉS (x)

─ A szüleim elhatározták, hogy mindenképpen zenész gyerekeket szeretnének, ezért a bátyámmal együtt már zenei iskolába jártunk 6 éves korunktól. Belőle, kimagaslóan tehetséges dzsesszgitáros lett. Én pedig 5 évig hegedültem, de rájöttem, hogy ez nem az igazi... Úgy gondoltam, a bátyámat kísérni kellene valamivel, ezért választottam a basszusgitárt. Ezen kívül még nagybőgőztem is egy szimfonikus zenekarban. Majd ezt is ott hagytam és végül csak a basszusgitárra koncentráltam.

Milyen bandában kezdted?

─ Folyamatosan kerestem zenekarokat, akikkel felléphetnék. Sokáig nem történt előrelépés az ügyben, de végül 2009 környékén beszálltam a Cante Diem együttesbe, amely egy indie rock formáció, angolul énekelnek. Triót alkottunk, Ferenczi Zsolttal és Juhos Gáborral – 6 éven keresztül nyomtuk együtt. 2013-ban felléptünk az A38-on a kedvenc zenekarunkkal, a The Subways-al. Az indie műfajban nagyon elismertek, az egyik Guy Ritchie filmnek is ők írták a főcímdalát, a Rock and Roll Queen-t. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy az előzenekaruk lehettünk! Jó fejek voltak, sokat beszélgettünk velük. Ez végül elindította a szekerünket: egyre nagyobb- és több helyen játszottunk. Sajnos azt kellett tapasztalnunk, hogy a hazai közönség annyira nem nyitott erre a műfajra, főleg, ha angolul énekelnek. Különváltak az útjaink.

Ekkor már zenélgettél a lányokkal is?

─ Igen, játszottam a csak csajokból álló I Scream-ben, Tiszai Viviennel, Bulatovic Évivel és Bannal. Annyira összehangolódtunk a színpadon, hogy utána azon gondolkodtunk, folytatni kellene... Csak később lett ebből valami, amikor elkezdtünk összeülni Bannal és Ágival, s szépen lassan születgettek a közös dalok. Nekik akkor nagyon beindult a szezon a Vasmacskával, én pedig még benne voltam a Cante Diemben. Kevés időnk volt egymásra. A koncepció megvolt a zenekarunkkal kapcsolatban, de hezitáltunk, hogy gitárost is kellene keresnünk és így tovább. Éreztük, hogy hatalmas potenciál lehet a dologban és igazi, minőségi rockot játszhatunk együtt.

Rá is találtatok Eszterre?

─ Nem, ott még nem tartunk! Szóltam a bátyámnak, hogy szálljon be a zenekarba. Íródtak a számok és egy klippel is kijöttünk tavaly októberben, a Szakíts velem című nótával. Megszületett a banda neve: Touch Me Not – Ági fejéből pattant ki az ötlet és nagyon megtetszett nekünk, mivel érdekes szójáték van benne.

Azután kimentem fél évre Törökországba tanulni. Amikor visszajöttem, folytattuk a dolgokat. A bátyám érezte, hogy mivel dzsessz zenész, nem fekszik neki ez a keményebb megmozdulás. Ekkor jött a képbe egy nagyon fiatal, de annál tehetségesebb leányzó, Géczi Eszter. Úgy találtam rá, hogy Czifra Mikit kérdeztem – a Balkan Fanatikban zenélt -, tudna-e valakit ajánlani, aki dalíró társam lenne. Mondanom sem kell, Esztivel rögtön ráhangolódtunk egymásra, össze is ültünk ötletelni, aminek két remek számalap lett az eredménye. Így teljes most a csapat! Előreláthatólag szeptember végén készítjük el a legújabb klipünket. Ági és Ban a Vasmacskával nyáron halálra turnézta magát, szóval nem is nagyon erőltettem a próbákat, mert esélytelen lett volna összehozni. Esztivel írogattuk a dalokat szépen csendben.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!