Big Daddy Laca a Bon Jovi volt basszusgitárosánál járt…

Tartalomjegyzék

alec-john-such-ganxsta-zolee-es-a-kartel... 1993-ban, amikor a Bon Jovi fénykorát élte, s még a tagja volt a magyar származású Alec John Such, Big Daddyvel jó barátságba kerültek. A zenész new jersey-i otthonában is vendégeskedett Laca.

Hogy miért most születik meg ez a cikk? Akik ismernek, tudják, hogy az életemben vannak tizenéve tartó – s eztán örökké – fix őrületek: Bon Jovi, Borsodi sör és a Ripley-féle Alien-filmek.

Amikor megtudtam, hogy milyen hihetetlen élményben volt része Big Daddy Lacának (Ganxsta Zolee és a Kartel) élete során, rögtön megkerestem, hogy mesélje el nekem a sztorit.

- 1993-mat írtunk. Egy night clubban dolgoztam, portás voltam a Kálvin téren. Már hajnali 4-5 óra lehetett, majdnem zártunk. Ekkor megérkezett egy ismerős taxis, de már akkor fáradtak voltunk, mentünk volna haza. „Kit hoz még ilyenkor?!" – gondoltuk...

Kinyitottam a kocsi ajtaját, és kiszállt Alec John Such, a Bon Jovi basszusgitárosa. Nagy fan voltam akkoriban, szóval gondolhatod, mit éreztem, amikor ott állt velem szemben...

HIRDETÉS (x)

Úgy köszöntöttem, hogy „Hi, Alec!". Meglepődött, hogy a nevén szólítottam, mert általában nem tudják. Kérdezte, mennyi a belépő. Mondtam, hogy ma este a vendégem mindenre. Jött a főnöknő, hogy „Ki ez az ember?". Felvilágosítottam, hogy a Bon Jovi tagja, pár nap múlva itt koncerteznek. Nekem már megvolt akkor a jegyem a bulira.

Nagyon jól érezte magát akkor este Alec. Délben, amikor már otthon pihentem, telefonált a takarítónő, hogy ott van egy ember, aki engem keres. Beugrottam a kocsiba, s Alec várt rám. A hely este 8-9 körül nyitott, s addig elmentünk kajálni, meg ide-oda.

Harmadnap beállított négy VIP-jeggyel, amelyekkel bemehet az ember a backstage-be. Három barátommal ott is voltunk, együtt kajáltunk Richie Sambora-val, Tico Torres-el. Mesébe illő volt számunkra az este, és még a koncertet is kiemelt helyről nézhettük.

- Utána pedig folytattátok a bulit?

- Nem, és sajnos Alec-nak sem tudtam megköszönni a szívességet, mert pakoltak, s az ilyenkor szokásos forgatagban már nem találkoztunk. Egy hét múlva érkezett tőle egy képeslap a night clubba Bangkokból.

Majd 1994 év elején csörgött a telefonom, Alec hívott. Közölte, hogy jön Magyarországra, mert egy Arany Zsiráf díjat készül átvenni, s szeretne velünk találkozni. A Kempinskiben szállt meg.

Végig néztem a videokat, hogy mit szeret inni. Láttam, hogy Johnnie Walkert – vettem is egyet. A hotel portáján már tudták, hogy megyek. Felmentem a szobájába, nyitva volt az ajtó, s éppen egy kis erősítőn gyakorolta basszusgitárral a Keep the Faith-t. Átadtam neki a whisky-t, megköszönte, de mondta, hogy 25 évig volt alkoholista, már nem iszik.

Nem tetszett neki a szálloda, átköltözött máshova. Egy hétig itt volt kis hazánkban, sleppeltem vele, elkísértem az interjúkra, jókat dumáltunk.

- Ismeri egyébként a magyar rokonait?

- Nem, és sikertelenül, de kereste is őket. Mivel én annyira szimpatikus voltam neki, azt mondta, legyek a fogadott unokatestvére. Mindenkinek úgy mutatott be, mint a magyar unokatesóját. Úgy néztek rám, mint valami csodára. Akkor még nem voltam ismert ember, zenekarom sem volt.

- És hogyan jutottál ki hozzá New Jersey-be?

- Látta, hogy mindig motoros cuccokban járok, s kérdezte, milyen motorom van. Mondtam, hogy egyszer majd Harley-t szeretnék. Erre közölte, hogy neki van, és ha ki akarom próbálni, menjek ki hozzá New Jersey-be. Ez nem így működött az akkori Magyarországon, ugyanis meghívót kellett küldeni az illetőnek Amerikából. Itthon elbírálták, és csak ezután, az engedéllyel mehetett ki a delikvens. Először írt egy vicces meghívólevelet, de mondtam neki, hogy hivatalosan kell. Ezt is megtette, majd küldött repülőjegyet.

Július 1-jén kirepültem Jersey-be. A reptéren állt egy ember táblával a kezében: „Mr. Laszlo Kalmar". Beültünk egy limuzinba, s amikor megérkeztünk a ház elé, ott várt Alec és az anyukája.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!