Big Daddy Laca a Bon Jovi volt basszusgitárosánál járt…

Tartalomjegyzék

alec-john-such-ganxsta-zolee-es-a-kartel... 1993-ban, amikor a Bon Jovi fénykorát élte, s még a tagja volt a magyar származású Alec John Such, Big Daddyvel jó barátságba kerültek. A zenész new jersey-i otthonában is vendégeskedett Laca.

Hogy miért most születik meg ez a cikk? Akik ismernek, tudják, hogy az életemben vannak tizenéve tartó – s eztán örökké – fix őrületek: Bon Jovi, Borsodi sör és a Ripley-féle Alien-filmek.

Amikor megtudtam, hogy milyen hihetetlen élményben volt része Big Daddy Lacának (Ganxsta Zolee és a Kartel) élete során, rögtön megkerestem, hogy mesélje el nekem a sztorit.

- 1993-mat írtunk. Egy night clubban dolgoztam, portás voltam a Kálvin téren. Már hajnali 4-5 óra lehetett, majdnem zártunk. Ekkor megérkezett egy ismerős taxis, de már akkor fáradtak voltunk, mentünk volna haza. „Kit hoz még ilyenkor?!" – gondoltuk...

Kinyitottam a kocsi ajtaját, és kiszállt Alec John Such, a Bon Jovi basszusgitárosa. Nagy fan voltam akkoriban, szóval gondolhatod, mit éreztem, amikor ott állt velem szemben...

HIRDETÉS (x)

Úgy köszöntöttem, hogy „Hi, Alec!". Meglepődött, hogy a nevén szólítottam, mert általában nem tudják. Kérdezte, mennyi a belépő. Mondtam, hogy ma este a vendégem mindenre. Jött a főnöknő, hogy „Ki ez az ember?". Felvilágosítottam, hogy a Bon Jovi tagja, pár nap múlva itt koncerteznek. Nekem már megvolt akkor a jegyem a bulira.

Nagyon jól érezte magát akkor este Alec. Délben, amikor már otthon pihentem, telefonált a takarítónő, hogy ott van egy ember, aki engem keres. Beugrottam a kocsiba, s Alec várt rám. A hely este 8-9 körül nyitott, s addig elmentünk kajálni, meg ide-oda.

Harmadnap beállított négy VIP-jeggyel, amelyekkel bemehet az ember a backstage-be. Három barátommal ott is voltunk, együtt kajáltunk Richie Sambora-val, Tico Torres-el. Mesébe illő volt számunkra az este, és még a koncertet is kiemelt helyről nézhettük.

- Utána pedig folytattátok a bulit?

- Nem, és sajnos Alec-nak sem tudtam megköszönni a szívességet, mert pakoltak, s az ilyenkor szokásos forgatagban már nem találkoztunk. Egy hét múlva érkezett tőle egy képeslap a night clubba Bangkokból.

Majd 1994 év elején csörgött a telefonom, Alec hívott. Közölte, hogy jön Magyarországra, mert egy Arany Zsiráf díjat készül átvenni, s szeretne velünk találkozni. A Kempinskiben szállt meg.

Végig néztem a videokat, hogy mit szeret inni. Láttam, hogy Johnnie Walkert – vettem is egyet. A hotel portáján már tudták, hogy megyek. Felmentem a szobájába, nyitva volt az ajtó, s éppen egy kis erősítőn gyakorolta basszusgitárral a Keep the Faith-t. Átadtam neki a whisky-t, megköszönte, de mondta, hogy 25 évig volt alkoholista, már nem iszik.

Nem tetszett neki a szálloda, átköltözött máshova. Egy hétig itt volt kis hazánkban, sleppeltem vele, elkísértem az interjúkra, jókat dumáltunk.

- Ismeri egyébként a magyar rokonait?

- Nem, és sikertelenül, de kereste is őket. Mivel én annyira szimpatikus voltam neki, azt mondta, legyek a fogadott unokatestvére. Mindenkinek úgy mutatott be, mint a magyar unokatesóját. Úgy néztek rám, mint valami csodára. Akkor még nem voltam ismert ember, zenekarom sem volt.

- És hogyan jutottál ki hozzá New Jersey-be?

- Látta, hogy mindig motoros cuccokban járok, s kérdezte, milyen motorom van. Mondtam, hogy egyszer majd Harley-t szeretnék. Erre közölte, hogy neki van, és ha ki akarom próbálni, menjek ki hozzá New Jersey-be. Ez nem így működött az akkori Magyarországon, ugyanis meghívót kellett küldeni az illetőnek Amerikából. Itthon elbírálták, és csak ezután, az engedéllyel mehetett ki a delikvens. Először írt egy vicces meghívólevelet, de mondtam neki, hogy hivatalosan kell. Ezt is megtette, majd küldött repülőjegyet.

Július 1-jén kirepültem Jersey-be. A reptéren állt egy ember táblával a kezében: „Mr. Laszlo Kalmar". Beültünk egy limuzinba, s amikor megérkeztünk a ház elé, ott várt Alec és az anyukája.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Ha hárman együtt idén töltjük a 70 évet, a két motor együtt 20 évvel fiatalabb...
Bővebben...
Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!